2011-09-15 13:50

Försvarsmakten ny huvudsponsor

Försvarsmakten väljer att engagera sig som huvudsponsor för Svenska Innebandyförbundet och Svensk Elitinnebandy. Från och med denna säsong kommer Försvarsmakten synas i serier, cuper och landslagsarrangemang.  


Försvarsmakten är ny huvudsposnor för Svensk Innebandy.Här representerade av Annika Ivner och Fredrik Svahn.


– Innebandy engagerar nära en miljon människor och finns överallt i vårt land. Det är en sport som representerar lagarbete, uthållighet, snabba taktiska beslut och lekfullhet. Det är också en sport som bedrivs på varje förband inom Försvarsmakten. Innebandyn är ett spännande sätt att möta de många unga som i framtiden kan ha Försvarsmakten som en attraktiv karriärväg och arbetsgivare, säger Fredrik Svahn, Försvarsmaktens marknadschef.

– Det känns mycket positivt och inspirerande att inleda ett samarbete med Försvarsmakten säger Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande i Svenska Innebandyförbundet.

– I Försvarsmakten ser vi en ny huvudsponsor som upptäckt innebandyns stora potential och som vill aktivera sig för att nå en intressant målgrupp och samtidigt vill hjälpa till att synliggöra sporten.

Försvarsmakten har förbundit sig att stödja Svensk Innebandy inledningsvis i ett år med en option om ytterligare två år. De lokala innebandyklubbarna och förbanden runt om i landet kommer uppmuntras att bygga relationer och utveckla samarbeten med varandra.

– Vi är mycket glada och stolta över att Försvarsmakten valt att engagera sig i Svensk Innebandy. Det ska bli en förmån att få samarbeta med en engagerad och långsiktig partner säger Kim Fors, ordförande i Svensk Elitinnebandy.

 


Författare: Daniel Karlsson