2011-09-16 13:15

Elitserietränarna om sina lagkaptener

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan inför årets säsongsstart. Nu har vi grävt lite i tränarnas val av lagkaptener. Några av elitserietränarna berättar för oss hur de tänkte.

– För oss är Linn Lundström som kapten ett självklart val. Detta på grund av att hon är mycket bra både på och vid sidan av planen och hon är en stark ledare som älskar IBK Dalen, menar hennes tränare Urban Karlsson.

Jönköping är nykomlingar i elitserien, inte det lättaste. Tränare Victor Wolf har därför satsat på en kapten med rutin till sina vagnar.

– Sara Anteryd, hon visade vem som var loket i laget i fjol.

Per Nygårds är ny tränare i Falun, hans kapten är dock ingen nykomling.

– Det blir Emma Lundmark som åter kommer att axla uppgiften. Hon är född med lagkaptensbindeln runt armen, en naturlig ledare. Hon är en förebild när det kommer till träning, så väl på som utanför plan, och det är en trygghet både för laget och för oss ledare att ha Emma som kapten. Hon är dessutom en spelare som inte låter uppdraget påverka det egna spelet, vilket kan vara svårt att hitta annars.


Med rutin från både landslag och elitserien är Emma Lundmark en given kapten i IBF Falun säsongen 2011/12. Foto: Bildbyrån.

En annan som har stora meriter både från landslag och klubblag är Rönnbys kapten.

– Karolina Widar, det är en trygghet för laget att ha henne som kapten, menar tränare Jonas Eriksson

Även i Pixbo Wallenstam kör man på samma kapten som under fjolårssäsongen.

– Johanna Dahlin, för att hon har fina ledaregenskaper. Hon är duktig på att få med sig gruppen i att tro på lagets idéer, menar tränare Joacim Bernvid.

Täby har många nya spelare inför året, man har därför satsat på en kapten som var med i laget reda ifjol och känner föreningen, Anna Nyberg.

– Hon är även en duktig pådrivare med sunda värderingar, säger tränaren Tomas Davies.

Lär känna kaptenerna bättre
Linn Lundström
Sara Anteryd
Emma Lundmark
Johanna Dahlin
Anna Nyberg

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna inför säsongspremiären. Ny artikel inom kort.

Författare: Lina Engstrand