2011-09-30 08:23

Elitserietränarna: Målvakterna avgör

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan. Nu har vi frågat några av Elitserietränarna om vem som är deras nyckelspelare säsongen 2011/2012.

Alla lag vill ha en så bred trupp som möjligt där alla bidrar med sina egenskaper. Det finns dock alltid dem som det kanske förväntas lite mer av, nyckelspelarna. De som ska göra flest poäng exempelvis. När innebandy.se frågade elitserietränarna var det dock en annan position som verkade bli viktigast; målvakterna.

– Sara Hjorting kommer bli vår nyckelspelare, säger Pixbo Wallenstams tränare Joacim Bernvid.

Endres tränare Andreas Söderberg är inne på samma spår.

– Våra målvakter blir viktiga plus att det gäller att alla bidrar till gruppen. När Anna Jakobsson var borta från några träningsmatcher så märktes det. Hennes fart och inställning smittar av sig.

Det är även Täbys Tomas Davies.

– En bra målvakt är A och O i dagens elitserieinnebandy. Därför tror jag att Sara Hansén kommer betyda mycket för oss. Även vår nya målvakt Lina Rydbjörk har sett bra ut på försäsongen och detta ger oss bra valmöjligheter till målvaktspositionen. Sedan tror jag Matilda Rotevall kommer höja sig ännu ett snäpp. Hon visade redan förra året att hon är en blivande storspelare och jag tror hon blir ännu bättre i år.

Och Jönköpings Victor Wolf.

– Det är klart att Sara Anteryd är viktig för oss. Vi har två bra målvakter och där är också en nyckelpost.

Roger Jonsson som tränar KAIS Mora är mer inne på det här med poäng.

– Therese Karlsson kommer att utvecklas ytterligare denna säsong, men jag vill även framhäva hela hennes kedja med Anna Wijk och Amanda Larsson, de gjorde 199 poäng tillsammans förra säsongen.


Vem klarar pressen som nyckelspelare, Anna Wijk kanske? Foto: Bildbyrån.

Och för vissa är det svårt att ta ut bara en nyckelspelare, då kan man gardera sig.

– Det är omöjligt att ta ut en enskild nyckelspelare men våra målvakter och våra landslagsspelare kommer naturligtvis att bli viktiga, menar Rönnbys tränare Jonas Eriksson.

Faluns Per Nygårds är inne på samma tanke.

– Vi har många vinnarskallar med spetskompetens som kommer kunna avgöra jämna matcher åt oss, men då alla har varsin roll i detta lagbygge så är då alla även nyckelspelare på sitt sätt. En spelare gör inte ett lag längre i Elitserien.

Precis som Örebros tränare Mikael Nilsson.

– Alla spelare i truppen är nyckelspelare. Det är när alla presterar på  topp under träning och match som vi kommer att utvecklas och nå resultat.

Urban Karlsson i Dalen är dock säker på sin sak.

– Linn Lundström, som också är vår lagkapten, gör alltid gör ett bra jobb.

Författare: Lina Engstrand