2011-09-22 14:15

Champions Cup 2012 spelas i Umeå

Svenska Innebandyförbundet har beslutat att Champions Cup ska spelas i Umeå 2012 med IBK Dalen som arrangerande förening. Detta offentliggjordes vid en presskonferens i Umeå på torsdagen.

Innebandyns nya internationella toppturnering för klubblag heter Champions Cup. Från och med 2011 spelas den årligen i oktober och klart sedan tidigare är att turneringen ska avgöras i Sverige nästa år. Nu har alltså IBK Dalen utsetts till lokal medarrangör.

– Vi har genomfört en urvalsprocess med ett par alternativ. Bland kriterierna har varit att finna en ort/medarrangör där innebandyn är het och där det ges förutsättningar för en attraktiv inramning och bra publik både för damer och herrar, säger Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande i Svenska Innebandyförbundet.
 


Gammlia Arena i Umeå. Här spelas Champions Cup 2012. Foto: IBK Dalen.
 

 
– Champions Cup innebär betydande ekonomiska åtaganden för Sverige som arrangör. Det har därför också varit viktigt att finna en kommun som ger attraktiva villkor och förutsättningar för ett framgångsrikt genomförande. Umeå är en sådan, fortsätter Tjärnquist.

Förutom regerande nationsmästare har arrangörslandet har rätt till en ytterligare plats i damklassen respektive herrklassen. Dessa platser går till IBK Dalen kommer att få delta i Champions Cup 2012 på hemmaplan med både damlag och herrlag. Sex lag deltar i respektive klass.

Champions Cup-arrangemanget i Umeå går av stapeln andra veckan i oktober 2012. Turneringen kommer att spelas i nybyggda Gammlia Arena med plats för 2 800 sittande åskådare.

2011 spelas Champions Cup i tjeckiska Mladá Boleslav 4-8 oktober. Sverige representeras av mästarlagen Djurgården (damer) och Storvreta (herrar).


Författare: Daniel Karlsson