2011-09-30 12:09

Allsvenskan Södra-tränarna: Keepern avgör

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan inför årets säsongsstart. Nu har vi frågat några av tränarna i Allsvenskan Södra vem som blir deras nyckelspelare.

En nyckelspelare ska kliva fram och avgöra matcher, innebandy.se kollade med tränarna i Allsvenskan Södra vem som blir deras nyckelspelare säsongen 2011/2012.

– Laget som enhet kommer att bli nyckeln under säsongen. Vi är en grupp med stort hjärta för Landkrona Falcons och jag hoppas det kommer att visa sig under säsongen, säger tränare Patric Johansson

Daniel Hahne i Växjö är inne på samma spår.

– Nyckeln till vår säsong är kollektivet, där alla måste göra sitt jobb till hundra procent.

Precis som Visbys tränare Joakim Sjöstrand.

– Självklart är alla våra spelare nyckelspelare.

Och Åbys Magnus Bagge.

– Svårt att säga vem som kommer bli nyckelspelare, vår styrka är bredden. Vi har inga nyckelspelare utan jag ser mer att det är viktigt att många kliver fram och gör poäng. Så har det också sett ut under träningsmatcherna.

Malmö FBC.s tränare Isac Carlsson tar upp ett annat spår, målvakterna.

– De blir viktiga för oss och på den positionen är vi väldigt starka. Vi har Robert Thylander som är en av seriens absolut bästa målvakter och han backas upp av Magnus Dahlström som nyligen blev uttagen till U19-breddlägret och verkligen har framtiden för sig.

Andreas Skoglund som tränar Lindås håller med.

– Målvakterna, plus killarna som skall producera poängen för oss.

Det gör även Fagerhult Habos tränare Martin Johansson.

– Vi har en bred trupp och är inte så beroende av att alla ska vara tillgängliga men visst är våra målvakter oerhört viktiga för oss.


Blir det målvakterna eller poängmakarna som avgör serien? Foto: Bildbyrån.

Skoghalls tränare Dan Lundqvist besvarar frågan på följande sätt.

– Nyckeln för vår del är att alla spelare kommer att prestera på en hög nivå under hela säsongen, dock är det viktigt att spelare som Kristian Wendel och Henrik Stjernberg presterar lite extra.

Onyx Tom Iversjö lyfter fram sin lagkapten.

– Det är svårt att inte säga Mario Micalizzi. Samtidigt som ett gäng spelare bakom honom kommer göra oss mer svårslagna än förra året.

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna. Ny artikel inom kort.

Författare: Lina Engstrand