2011-10-01 13:27

Allsvenskan Södra: De får sina genombrott

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan. Nu har vi pratat med tränarna i Allsvenskan Södra om de spelare som ännu inte fått sitt genombrott fullt ut. Vilka ska vi hålla lite extra koll på?

Varje säsong kommer det spelare som höjt sig det där lilla extra och som får sitt genombrott. Vilka dessa blir är alltid svårt att säga på förhand. innebandy.se frågade tränarna i Allsvenskan Södra om vem i deras lag de tror kan få sitt genombrott under säsongen.

– Robin Blåberg, född 1994. Han var tongivande i U-laget under förra säsongen och har tagit ännu ett kliv i år och kan mycket väl utvecklas ytterligare under säsongen. Hans utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt. Han kan bli hur bra som helst, säger tränare Martin Johansson.


Unga och hungriga. Vem tar steget i Allsvenskan Södra 2011/2012? Foto: Bildbyrån.

I Landskrona tror tränare Patric Johansson på en kille född 1993.

– Johannes Mattsson är ung men ser ut att ta en ordinarie backposition i år, säger tränare Patric Johansson.

En 93:a tror man på i Lindås också.

– Albin Jansson, säger Lindås tränare Andreas Skoglund.

Precis som i Skoghall. Tränare Dan Lundqvist garderar sig med två dessutom.

– Alexander Fastberg och Andreas Jansson. Två riktigt bra unga spelare som kommer att bidra med mycket framöver.

Isac Carlsson, Malmö FBC, namedroppar en 92:a.

– Edin Dagasan kommer att ta ett par kliv framåt och göra en riktigt bra säsong. Vi har ett ganska ungt lag totalt sett och vi räknar med att samtliga kommer att få en positiv utveckling nu när vi spelar i Allsvenskan, berättar han.

Precis som Tom Iversjö, tränare i Onyx.

– Viktor Palm, även om han har spelat ett år redan. Får han vara skadefri så.

Och i Växjö...

– Adam Barrdahl har sett het ut på försäsongen och kommer helt säkert att få sitt stora genombrott. Han har tränat bra under sommaren och gjort en hel del mål också. Sen har vi fler unga spelare som jag hoppas ska få sitt riktiga genombrott under säsongen, säger tränare Daniel Hahne.

Visbys nye tränare har många unga spelare och kan inte sia om vem som får sitt genombrott.

– Vi har en snittålder runt 21 vilket gör att väldigt många går under kategorin unga och redo för genombrott, menar Joakim Sjöstrand.

Även i Åby har man många alternativ.

– Vi har en talangfemma som tränar med det allsvenska laget men som just nu spelar i division 2. Någon av dessa fem kan det mycket väl bli, tror tränare Magnus Bagge.

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna. Ny artikel inom kort.

Författare: Lina Engstrand