2011-09-21 09:22

Allsvenska tränarna om sina lagkaptener

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan inför årets säsongsstart. Vi har frågat några av tränarna i Allsvenskan Södra vem som blir deras lagkapten under säsongen och varför.

Slår man upp ordet lagkapten kan denna förklaring ges:
Lagkapten är en av tränare eller laget utnämnd spelare som ska vara lagets representant och ledare på planen. Dessa får ofta hjälp av en assisterande lagkapten. I ett flertal lagsporter har lagkaptenen blivit en viktig del av lagbygget då denne ofta har en roll som pådrivare och som lagets representant.


Malmö FBC & Åby är två av nykomlingarna i Allsvenskan Södra. Vems kapten leder sitt lag till bästa placeringen? Foto: Bildbyrån.

Med andra ord är lagkaptenen väldigt viktig. Nykomlingarna Malmö FBC kommer att ha Tobias Nilsson som lagkapten.

– Han var lagkapten redan förra säsongen. Tobias har stort förtroende bland de andra spelarna och visar vägen med en väldigt bra inställning både på och vid sidan om planen, menar tränare Isaac Carlsson.
 
Åby är seriens andra nykomling, tränare Magnus Bagge säger såhär om sin lagkapten, Erik Magnusson.

– Erik blir kvar som kapten för att han har energi, engagemang och de ledaregenskaper som behövs. Han var en mycket stark kapten när vi vann serien förra året.

Landskronas tränare Patric Johansson har valt följande kapten.

– Rickard Jacobsen. Han har många bra egenskaper som gör att han är det naturliga valet. Han är en mycket bra pådrivare både på träning och match, han sätter alltid laget främst och han är en spelare som oftast kliver fram när matcherna ska avgöras.

I Lindås blir Henrik Larsen kapten.

– En bra ledare, säger tränare Andreas Skoglund som motivering.

Skoghalls lagkapten blir Mikael Björemo.

– Han har rutinen från flera säsonger i Skoghall samt är en bra förebild för dom yngre spelarna, berättar tränare Dan Lundqvist.

I Fagerhult Habo har man utsett följande kapten.

– Erik Wilderoth. Han är hemkommen efter en sejour i Schweiz och han har alla de kvalitéer som krävs för att vara en bra lagkapten. Han höjer övriga spelare både på och utanför banan. Det lugn och den pondus han visar upp gör att han är ett föredöme för alla spelare i föreningen, säger tränare Martin Johansson.

Onyx kommer säsongen 2011/12 att ledas av Mario Micalizzi.

– Han gör sitt andra år med bindeln. Dels är Mario en naturlig ledare som alltid strävar efter att saker och ting ska vara så bra som möjligt. Sen har han nu efter sina många år i föreningen ett hjärta av färgen orange, menar tränaren Tom Iversjö.

Visbys tränare Joakim Sjöstrand har valt följande kapten.

– Mikael Marquart. Han är gotlänning, har bäst träningsnärvaro, är förståndig, och hjälper sina medspelare.

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna inför säsongspremiären. Ny artikel inom kort.

Författare: Lina Engstrand