2010-09-08 14:30

Z-Athletica ny leverantör av kläder

Inför stundande säsong byter Svenska Innebandyförbundet leverantör av landslagskläder och förbundsdomarkläder. Z-Athletica är ny leverantör och under sommaren har företaget tillsammans med SIBF och spelare ur landslagen arbetat fram en ny kollektion. 
 
– Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet med Svenska Innebandyförbundet. Att vara en del av innebandyns genom tiderna i särklass främsta nation är en fantastisk ära och en spännande utmaning säger Otto Marand vid Z-Athletica i Sverige, och fortsätter:

– Vi kommer att göra allt vi kan för att spelarna ska kunna prestera på topp och vi är väldigt glada över att kunna ha en fortlöpande dialog med förbundets produktutvecklingsteam.

 
 
 
Z-Athletica använder sig uteslutande av miljövänliga material och klimatkompenserar sin övriga produktion genom trädplanteringsprojekt i Thailand och andra miljöprojekt i Sydostasien.

– För Z-Athletica är samarbetet med Svenska Innebandyförbundet ytterligare ett bevis på att det går att göra idrottskläder med absolut högsta prestanda på ett ansvarstagande sätt, säger Otto Marand.

Genom samarbetet med Svenska Innebandyförbundet utökas nu också engagemanget i den fattiga Kalasin-provinsen i nordöstra Thailand, där fler skolor kommer att få hjälp med utrustning för idrott, lek och lärande.
 
– Samarbetet har tagits emot mycket väl bland domare och landslagsspelare och vi är mycket nöjda med att inleda ett samarbete med Z-Athletica som är ett företag som brinner för innebandy och som tillsammans med oss vill lyfta sporten till nästa nivå säger Jonas Carlberg, marknads- och informationschef på Svenska Innebandyförbundet.
 
Premiär för de nya matchställen blir det på fredag förmiddag. Då inleder Sveriges herrar Polish Open med match mot Tjeckien.


Författare: Klas Pettersson