2010-09-02 10:21

”Vi kommer att kriga kopiöst”

innebandy.se fortsätter nedräkningen inför Allsvenskan. Här är en intervju med Jonatan Brolin som är tränare i Sandåkern, ett lag som av många tippas få det svårt att hänga kvar i serien.
 


Niklas Blomberg är en pålitlig målskytt i Sandåkern. Foto: Mats Ragnarsson.

 
Jonatan Brolin gör sin fjärde säsong som tränare för Sandåkern. Till den här säsongen har han fått en tränarkollega i form av Johan Eriksson.

– Johan är otroligt duktig och det känns skoj att han nu är med för fullt, säger Brolin.

Vilka lärdomar har laget dragit av den förra säsongen?
– Vi har insett vilken hög nivå detta faktiskt är. Förra säsongen var det ingen av våra spelare som gjort en enda match i division 1 och det var något som speglade av sig framförallt i början av serien.

– Vi spelade lite för naivt och blev ofta straffade av snabba tempoväxlingar. Tycker många spelare mognat oerhört under denna försäsong och vi står bättre förberedda än någonsin känns det som. I år är det vår tur att ge igen för förlusterna från förra året och vi ska göra det med ett stort hjärta och ett snabbt effektivt spel.

Nämn en av era spelare som du tror får sitt genombrott den här säsongen.
– Vi har många spelare som utvecklats oerhört mycket under sommaren i år. Jag tror och hoppas att bland annat Adam Berglund kommer få ett stort genombrott denna säsong. Han spelar med stor pondus just nu! Dock så kommer hela laget behöva göra ett jättejobb gemensamt i år för att vi ska lyckas. Att gruppen fungerar bra är alltid det absolut viktigaste.

Vilka andra spelare bör publiken hålla ett extra öga på?
– Christoffer Sjöström är en duktig spelare individuellt, samt att vi hoppas väldigt mycket på vår målvakt Niklas Ivarsson som är oerhört lugn och trygg i sig själv.

Vad tror du om övriga lag i serien; topplag och bottenlag?
– Har sagt att jag tror att Älvsjö kommer att bli ett topplag så det får jag hålla fast vid nu också. Men det känns som att i årets allsvenska kommer verkligen alla lag kunna slå alla och det kommer verkligen bli kamp om varenda poäng.

Vilken målsättning har ni den här säsongen?
– Vi har gemensamt ännu inte spikat vår målsättning för säsongen. Klart är dock att vi kommer få en tuff säsong.

– Vi ser det bara som inspirerande att många tippat oss som sist i serien. Vi själva vet vår kapacitet och kommer att kriga kopiöst för att lyckas med de mål vi sätter upp.

Författare: Klas Pettersson