2010-09-06 15:10

Välgörenhetsmatch i Västerås

Den 18 september blir det en repris på SM-finalen, då Rönnby möter Iksu. Detta är en träningsmatch där alla biljettintäkter skänks till Västerås Stadsmissions satsning på en Ungdomsbuss.

– Vi är stolta över att innebandysporten kan bidra till att stötta ett så bra projekt som Ungdomsbussen. Det här är ett sätt för oss att visa vårt engagemang för ungdomar som idag lever i en tuff värld där alkohol, droger och brott är en del av deras vardag säger Lena Andgrim ordförande för Rönnby IBK.
 


Rönnby IBK samarbetar med Västerås Stadsmission.


Ett nätverk av företagare i Västerås och Västerås stad går in och sponsrar olika delar av kostnaderna som uppstår i samband med träningsmatchen: övernattningen för Iksu, lunch, bankett, hallhyra, busshyra, trycksaker, och marknadsföring med mera. Freddy Amigo bjuder på underhållning.

Alla bidrar med varsin del för att välgörenhetsmatchen ska bli möjlig att genomföra. I vanliga fall skulle biljettintäkterna användas för att täcka dessa kostnader men nu kan alla intäkter oavkortat skänkas till Västerås Stadsmissions Ungdomsbuss satsning. Det är en win-win effekt för alla parter och ju fler som kommer till matchen bidrar till att öka intäkterna till Ungdomsbussen.

– Vi är otroligt tacksamma för att så många ställer upp för ett bättre Västerås. Ungdomsbussen är stadsmissionens uppsökande och förebyggande arbete för ungdomar. Just nu anställer vi två fältare som kommer att röra sig bland ungdomar på kvällar och helger.

– De kommer även att besöka ungdomarna på dagtid på skolor och fritidsgårdar. Vi vill vara en positiv kraft som ger råd och stöd på ungdomarnas villkor och lotsar dem vidare så att de får den hjälp de behöver säger Ronald Henriksson på Västerås Stadsmission.

Matchen spelas i Bombardier Arena lördagen den 18 september klockan 16.


Författare: Klas Pettersson