2010-09-17 10:43

Storvreta hungrar efter mer

På lördagen inleds SSL-säsongen och regerande mästarna Storvreta ställs i en finalrepris mot Caperiotäby. Nye tränaren Jonas Pettersson har tagit över ett lag som hungrar efter fler framgångar.Mika Kohonen kysser SM-bucklan efter finalen i april. Nu startar den nya säsongen frö de regerande mästarna. Foto: Stefan Svensson.

 
Jonas Pettersson är ny som tränare, inte bara i Storvreta. Det är även hans första säsong som tränare i SSL.

Någon mättnad i laget efter vårens SM-guld har han inte märkt av.

– Jag vet ju inte hur det brukar vara på den här nivån men jag har upplevt laget som väldigt hungrigt under försäsongen.

Han är imponerad av ödmjukheten i gruppen.

– Inget annat lag som jag har varit i har haft en sådan ödmjukhet. Det är ju inget man bara plockar fram utan något som har skapats under väldigt många år.

Det är en speciell säsong för Storvreta. Förutom Euro Floorball Cup (både kval och slutspel) är drygt en tredjedel av truppen aktuell för VM i december.

– Det blev ju skillnad under försäsongen, då det blev mycket tvåmålsspel. Inför EFC-kvalet behövde vi få in mycket spel direkt från det att vi gick in i hall.

– Sedan får vi situationsanpassa hela vår säsong. Vi får vara vaksamma på om någon börjar bli sliten. Och det handlar ju även om att hålla igång de spelare som inte är iväg på landslagssamlingar.

Storvreta är ett av de SSL-lag där det har skett minst förändringar i truppen.

– Men vi har ändå fyra spelare som försvinner (Dan Johansson, Mattias Mikulski, Gabriel Oredsson, Andreas Samuelsson). Vi tappar mycket rutin där samtidigt som vi bara får in en ny utespelare.

Den nye utespelaren är Niklas Winroth från Västerås. Jonas Pettersson beskriver honom så här:

– En lugn personlighet som passar väldigt bra in i laget. Han är otroligt stabil med boll och har ett löpsteg som passar så perfekt på en innebandyplan: han bara flyter fram.

Bland övriga förändringar i truppen nämner Pettersson att Peter Svensson blir back den här säsongen. Sedan är Joakim Olsson en spelare som kommer att få större ansvar.

Nu väntar seriepremiär och finalrepris mot Caperiotäby på lördagen.

– Vi hade faktiskt problem med en del sjukdomar efter europacupkvalet men nu är alla friska.

Författare: Klas Pettersson