Rönnby redo för ännu en säsong i toppen - Innebandy.se
2010-09-23 09:28

Rönnby redo för ännu en säsong i toppen

Regerande mästarlaget Rönnby förväntas av de flesta att bli ett topplag på nytt. Även lagets nye tränare Pelle Alvin tror att Rönnby kommer att vara ett av topplagen.


Alice Tonneman och Malin Hansen jublar över ett mål i genrepet mot Iksu. Foto: Kenneth Strignérus.

 
Du har tidigare tränat Västerås herrlag. Varför tog du uppdraget som Rönnbys tränare?
– Jag behövde en riktig utmaning och Rönnby är ett bra lag. Många har sagt till mig att jag har mest att förlora eftersom Rönnby är regerande mästarinnor, men i uppdraget ingår också att utbilda de yngre tjejerna så att de är redo när de äldre lägger av.

Rönnby är regerande svenska mästarinnor. Hur klarar ni favoritskapet?
– Vi tänker inte på det utan det är en lång resa, men jag tror definitivt att vi kommer vara med bland de fyra bästa i serien. I målsättningen är det svårt att backa eftersom laget vann förra året. Vi ska sätta upp olika delmål på vägen så småningom.

Vilka tror du är tuffaste konkurrenterna om SM-guldet?
– Iksu, Endre och Kais Mora som har bra nyförvärv och gick långt förra året. De borde ha höjt sig ett snäpp, säger Pelle Alvin.

Västerås gick i konkurs nyligen, kan ni få förstärkningar från deras damlag i division 1?
– Vi har fått ihop truppen jättebra nu och det är svårt att ta in nya så här sent och nära inpå seriestarten. Vi känner oss klara och diskuterar inte nya spelare nu.

Nämn en spelare som kan få sitt genombrott denna säsong.
– Maria Jansson från Rönnby Ungdom är en spelare med väldigt egen stil i hur hon spelar bollen. Maria är ett spelgeni, kylig, orädd och har dominerat mot elitlag på försäsongen. Jag är riktigt imponerad av henne.

Vilka är Rönnbys nyttigaste spelare?
– Målvakterna Hanna Pettersson, Mirja Viklund och Ida Larsson är viktiga för oss. Vi får se hur vi fördelar speltiden, men vi har bra konkurrens mellan dem.

Hur ska ni spela under din ledning?
– Jag har en del idéer om hur vi ska spela och det blir en del förändringar jämfört med tidigare. Det är väl inget hemligt, men hur vi ställer upp beror på vilka motståndare vi möter.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon