2010-09-02 14:46

Nyttigt uppvaknande för Pixbo

Den gångna säsongen var historiskt dålig för Pixbo Wallenstam. I intervjun med innebandy.se beskriver tränaren Vidar Jonsson inledningen av 2010 som ett uppvaknande. Men nu är Pixbo laddade igen – och Vidar tror att han har årets rookie i sitt lag.
 


Vidar Jonsson och hans Pixbo hade en jobbig start på 2010 men nu tar man sats mot 2010/11 där målet är att gå till slutspel. Foto: Bildbyrån.


2010 var året då Pixbos herrar missade slutspelet för första gången på 16 år.

Lagets tränare Vidar Jonsson tittar tillbaka på den gångna säsongen med blandade känslor. Han beskriver den som ”ett uppvaknande” för honom själv och klubben.

– Vi hade det jättejobbigt under januari, februari och mars. Under den perioden var vi sämst av alla lag i SSL, säger han till innebandy.se.

– Vi var tvungna att vakna upp och inse att man inte kan ta någonting för givet.

Vidar hoppas att Pixbo om några år ska kunna fira ett SM-guld och då kunna titta tillbaka på de första månaderna av 2010 som en viktig vändpunkt.

Och SM-guld är målet för Pixbo på sikt.

– Klubben satt upp ett mål att vi inom en treårsperiod ska bygga upp ett lag som ska ta SM-guld.

– Kommande säsong är målet förstås att vi ska gå till slutspel. Vi är ett av fem lag bakom ”de fyra stora”. Vi måste göra en bra säsong för att inte missa slutspelet igen.

Vilken blir största skillnaden mellan Pixbo 2010/11 jämfört med föregående säsong?
– Vi kommer att ha klarare struktur och tydligare linjer i vårt spel. Sedan har våra unga spelare har fått ett år i SSL och de börjar inte på ruta ett. Dessutom har vi fått Daniel Calebsson till laget. De sakerna tillsammans gör att vi kommer att hålla en högre standard.

– Många lag i SSL backar hem och väntar på att motståndaren ska göra misstag. Men vi ska inte bara leva på motståndarnas misstag utan vi ska kunna skapa målchanser på egen hand också.

Pixbo ses som en av vinnarna i årets värvningskarusell då man har knutit till sig landslagsprofilen Daniel Calebsson i hans återkomst till Sverige. Men Vidar Jonsson vill framhålla ett av sina andra nyförvärv också.

– Jag tror att vi har värvat årets rookie! Vår nya målvakt Jon Hedlund är följsam, agerar med pondus och är bra på att sätta igång spelet. Dessutom är det en underbar kille som är bra att ha i laget.

Vecka 39 innebär rivstart i SSL för Pixbo med match mot Caperiotäby på måndagen och Warberg på onsdagen.

Författare: Klas Pettersson