2010-09-09 00:05

Mycket rutin hos Djurgården

Ett intressant namn i Elitseriens tabell kommande säsong är Djurgården som har tagit över Balrogs plats. Det finns en hel del rutin i laget i form av Balrogs stjärnor men även Anna Didriksson som kommer tillbaka till Elitserien.
innebandy.se har pratat med Jeanette Giörtz som är ny tränare för laget.
 

 

Landslagsmeriterade Anna Diriksson är tillbaka i Elitserien efter ett år i norska Tunet. Hon blir ett spännande nyförvärv i Djurgården. Foto: Bildbyrån/Arkiv. 


Jeanette Giörtz har tidigare spelat i Balrog men blir nu tränare för Djurgården.

Varför antog du utmaningen att träna Djurgården?
– Visst blev jag lite förvånad över deras förfrågan eftersom jag endast har tränat Råsundas damlag i division 1 tidigare, men jag tyckte det lät jättekul och framför allt möjligheten att få träna meriterade spelare.

Förutom dig, finns Krono Zovko och Magnus Eriksson i ledarstaben. Vilka roller har ni?
– Krono ansvarar för träningarna, Magnus för spelsystemet och jag för coachningen. Alla tar dock lika mycket ansvar och ser till så att alla spelare blir sedda under matcherna. Men om det behövs, så är det jag som har sista ordet, säger Giörtz till innebandy.se

Du har spelat i Balrog i många år och dessutom varit lagkamrat med flera spelare i laget du nu tränar. Kan det bli svårigheter med detta faktum?
– Jag tror att både jag och spelarna är så professionella att vi kan skilja på det som har varit och nuet. Jag är en person som alltid säger vad jag tycker oavsett vem som står framför mig och dessutom gör jag självklart allt för att laget ska vinna.

Balrog har hamnat i Djurgården. Vad hoppas ni på med denna flytt?
– Att spelarna får den uppmärksamhet de förtjänar för det är så bra tjejer i laget. Sedan att allt fungerar som det ska, så att vi ledare och spelare kan fokusera på innebandyn. Så har det inte varit tidigare vilket hämmar det sportsliga.

De senaste säsongerna har ni haft en väldigt liten och skadekänslig trupp. Hur ser det ut denna säsong och finns det någon spelare som kan få sitt genombrott?
– Vi har 23 spelare i truppen och den känns som helhet bra. Vi har visserligen tio backar, men antagligen skolas ett par spelare om. Håll koll på centern Therese Andersson som anslöt från Högdalen. Hon gör inte mycket väsen av sig, men på planen är hon en gigant, totalt orädd och respektlös. Jag tror till och med att hon kan få en chans att visa upp sig i landslaget så småningom.

En del spelare har lämnat er, mestadels på grund av för lite speltid. Kommer ni att spela på mer folk nu för att undvika samma scenario nästa år?
– Vi ska köra på många spelare, tre kedjor och två backpar, som vi har tänkt nu. Landslaget spelar på tre femmor så visst skulle vi också kunna göra det. Vi ska föra en dialog med backarna om hur de känner. Vi vet i alla fall att vi ska ha mycket spring på planen och att ingen i laget har en given plats.

Vad tror du om era sportsliga chanser?
– Vi har inte satt någon målsättning, men ska naturligtvis nå så långt som möjligt. Kais Mora är superheta efter att ha värvat stjärnspelare så de måste gälla som storfavoriter. Även Endre ser starka ut och spelar med ett större lugn nu än tidigare. Vi tror på oss själva men det är många lag som har möjlighet att ta SM-guldet.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon