2010-09-07 13:15

Mullsjös trupp har mognat

För två år sedan gick Hide-a-lite Mullsjö upp i SSL men åkte ur direkt. Nu är man tillbaka i finrummet och tränaren Jakob Olofsson Adelin menar att truppen är mer mogen för uppgiften den här gången.
 


Jubel i Nyhemshallen. Framtidslöftet Jesper Sankell har just gjort mål. Foto: Niclas Fridén, actionbilden.se.

 
– Vi håller på och bygger, både innebandymässigt och när det gäller sammanhållningen i laget. Vi har kommit en bra bit på vägen.

Mullsjötränaren Jakob Olofsson Adelin summerar läget en bit in i september. Den här gången är det tänkt att Mullsjös sejour i SSL inte bara ska bli ettårig som den blev 2008/09.

– Vi var lite naiva den gången kanske. Truppen är mer mogen nu, säger han till innebandy.se.

Det finns flera nyckelspelare som ska se till att Mullsjö lyckas bättre den här gången.

– Vår lagkapten Alexander Bergström är oerhört viktig för oss. Andreas Hedlund är en poängmakare som är bra på att sätta dit de chanser han får. Sedan har nyförvärvet Roger Gerber sett stark ut på försäsongen.

Nytillskotten hos Hide-a-lite Mullsjö är många och håller hög klass. Utöver schweiziske landslagsspelaren Gerber finns en lovande trio från Kais Mora (Johan Tomth, Petter van Keppel och Bobby Edberg) samt Tyresö Trollbäckens poängkung förra säsongen Victor Ferraresi.

Egna produkten Jesper Sankell är en vass forward som kan bli en framtida stjärnspelare. Han är bara 17 år och tecknade nyligen ett treårsavtal med Mullsjö. Lovorden från Jakob Olofsson Adelin är många.

Hur bra kan Sankell bli?
– Han sätter sina egna begränsningar. Hittills har det gått väldigt bra för honom men man får ju alltid räkna att det kan komma perioder av motgångar. Det återstår att se hur han hanterar det. Men visst har han potential att nå A-landslaget på sikt.

Ni var överlägsna i division 1 förra året men nu kommer det att bli tuffare i varje match. Hur ska ni klara den omställningen?
– Det gäller att vara förberedd framför allt på det mentala planet och att vi står upp även i motgång. Spelmässigt blir det förstås annorlunda matchbild men även i SSL kommer vi att vilja vara spelförande.

Olofsson Adelin har klart för sig vad han vill åstadkomma med sitt lag rent taktiskt:

– Vi började förra året med ett grundspel som i defensiven innebär att vi har tre växlar beroende på matchsituation. Vårt mål är att vara trygga i alla dessa tre växlar och att vi ska spetsa till anfallsspelet.

När det gäller Hide-a-lite Mullsjös resultatmässiga mål kommer det att sättas efter den sista träningsmatchen.

Till skillnad från förra gången när Mullsjö var uppe i SSL har man nu en egen hemmahall. En bra sådan.

– Vi har en fanatisk publik och det är en underbar arena.

Mullsjös facit i Nyhemshallen är imponerande och den gångna säsongen var man obesegrade där i både serie- och kvalspel.

I SSL:s premiäromgång blir det ett häftigt nykomlingsmöte mellan Linköping och Mullsjö. För Linköpingsbördige Olofsson Adelin blir det ett extra laddat möte.

– Alltid kul att komma hem till gamla sporthallen. Även om jag hoppas att de byter ut det där golvet snart…

Författare: Klas Pettersson