2010-09-21 10:12

Mer lokal koppling för Onyx

Inför den stundande Allsvenskan har vi intervjuat Onyxtränaren Tom Iversjö. Han berättar om en förändrad grundtanke med mer koppling till närområdet och mera satsning på egna juniorer. På lördag har man premiär på hemmaplan mot seriefavoriten Landskrona.

 

Martin Lindqvist (till vänster) får denna säsong tillbaka Henrik Thomsen som lagkamrat. Forwardsparet stod för hela 197 poäng under deras två säsonger ihop i division 2. Foto: Alex Kappel


Vilka lärdomar har laget dragit av den förra säsongen?
– Att det inte finns några lätta matcher i en sådan tuff serie, som nu blir ännu tuffare! Samtidigt har laget förstått vikten av en träningskultur och vi har flera sköna bevis på att vi är på rätt väg i föreningen, i många avseenden, säger Tom Iversjö till innebandy.se.

Kommer man att känna igen ert sätt att spela innebandy?
– Nja, förutsättningarna i truppen är förändrade och vi har andra typer av spelare vilket gjort att jag valt att göra om det taktiska lite. Dock är Onyx sedan tidigt kända för sin kompetens inom bland annat spelvändningar vilket gör att vi har mycket "gratis".

Vilken målsättning har ni den här säsongen?
– Genom den förändrade grundtanken i truppen med mer koppling till närområdet och mera satsning på våra juniorer i olika led så har målsättningen från föreningens sida reviderats till att klara det allsvenska kontraktet med god marginal samt att genomföra en liten generationsväxling genom att satsa på duktiga juniorer. Den interna målsättningen i truppen satte vi i fredags men den behåller vi internt...

Beskriv nyförvärvet Henrik Thomsen:
– En ledare både på och utanför banan. En spelare som vill och tar plats, på ett positivt sätt. Med boll är han stark och duktig på att hålla undan sin back, samt ett bra skott i farten. Tror och hoppas på att han kan visa vägen för våra yngre spelare genom både sitt spel och sätt att vara!

Nämn en eller två av era spelare som du tror får sitt genombrott den här säsongen.
– Viktor Palm är en junior som kom upp under föregående år och har många spetskompetenser som gör att han kan lyckas högre upp, om han själv vill ta jobbet.
 
– Sedan har vi även Oskar Janthe som har varit på gång nu ett tag. Får han bara vara skadefri tror jag att han kommer göra en kanonsäsong som resulterar i en hel del poäng.

Vilka andra spelare bör publiken hålla ett extra öga på?
– Mario Micalizzi är en back som gärna spelar på små marginaler men har en spelförståelse som är fantastisk. Sedan är han en skön snubbe med stor vinnarskalle.
 
– Sedan har vi Martin Lindqvist som skulle platsa i de allra flesta SSL-lags första uppställning. Nästintill komplett...

Berätta om er försäsong.
– På grund av en mindre trupp kvantitetsmässigt har vi valt att matcha lite mindre med fokus på att hitta "rätt" träningsmatcher i rätt period av försäsongen. Därför har vi valt bort läger och cuper. Vi försöker hålla oss geografiskt nära Nyköping då vi kommer spendera en del tid i buss som det är under säsongen...

Är det några speciella bitar som ni har lagt fokus på under försäsongen?
– Eftersom vi varit tvungna att ändra i vårt försvarsspel så har det största fokuset legat på detta rent innebandymässigt. Sedan handlar det om att vi ska vara förberedda fysiskt också, vilket vi jobbat hårt med sedan maj.

Hur är läget i laget inför premiären?
– Mario Micalizzi har precis friskförklarats i sitt knä som han opererade i juni. Därav får vi vänta lite på hans formtopp även om han varit fantastisk med sin rehab! Utöver det är Oscar Janthe också precis tillbaka från en fotskada som dock inte friskförklarats helt än. Så hans medverkan är än mer osäker.
 
– Men i övrigt är vi friska och krya, ta i trä, och ser framemot en seriepremiär mot topptippade Landskrona hemma inför vår fantastiska publik!

Författare: Klas Pettersson