Lyckat läger på Bosön - Innebandy.se




2010-09-13 13:03

Lyckat läger på Bosön

Det gångna veckoslutet samlades U19-damerna på Bosön. innebandy.se tog ett snack med förbundskaptenen Marcus Holm efter det lyckade lägret.

Det handlade om ett utvecklingsläger för 34 spelare. För många av dem var det helt nytt att vara med i landslagssammanhang.

– Det var en bra grupp att jobba med och lägret var lyckat, säger Marcus Holm.
  
 

Alicia Fylke in action på Bosöns nya golv. Foto: Mattias Hjelmberg.


– På torsdagen var det ett föreläsningsbatteri. Först föreläste Ulf Karlsson om idrottspsykologi, sedan pratade AXA om kost och vätska och sedan avslutades det med ett pass om hur man förebygger skador. Alla föreläsningarna var väldigt uppskattade.

I samband med ett av träningspassen fick spelarna ha pulsmätare på sig. Sedan följdes de individuella värdena upp och detta var något som gjordes i utbildningssyfte.

När det gäller fystesterna konstaterar Marcus Holm att en hel del ligger bra till med sina värden men anser att det är negativt att det fortfarande är ojämnt mellan de bästa och de sämsta värdena.

– Det här är en fråga som är mer kopplat till föreningarna som spelarna kommer från, än spelarna själva. Man kan se från år till år och det är ofta samma klubbar som har spelare med bra värden.



Alla spelares pulsvärden kunde övervakas via en laptop.


Sjukgymnasten Pär Zühlke kollar till Lisa Andebratt. Foto: Mattias Hjelmberg.

 
Nytt den här gången var att sporthallsgolvet på Bosön hade bytts ut.

– Lite strävt för målvakterna men annars var det bra. Vi har fått bättre förutsättningar på Bosön och det gör det fortsatt intressant att hålla till där.

Andra nyheter märks kring det rent taktiska.

– Vi kommer inte att ha lika många växlar i försvarsspelet, säger Holm och berättar att det i stället bli mer fokus på offensiven.

– Det blir rörligare i anfallsspelet och mycket platsbyten mellan centrar och forwards och mellan backar och centrar.


Författare: Klas Pettersson