Landskrona – en självklar favorit - Innebandy.se
2010-09-20 16:10

Landskrona – en självklar favorit

Många ser Landskrona som favoriter till seriesegern i Allsvenskan Södra. Landskronatränaren Conny Camper håller med:  – Det finns många bra lag i serien men självklart förstår jag att de andra ser oss som favoriter.
 


Landskrona inleder Allsvenskan med tuff bortamatch mot Onyx på lördag. Foto: Roger Nielsen.

 
Conny Camper gör sin andra säsong som tränare i Landskrona. innebandy.se pratade med honom inför den allsvenska seriestarten och det favoritskap som ligger på hans lag.

Många nämner er som favorit till seriesegern. Håller du med?
– Ja, det gör jag. Vi var ett topplag redan förra säsongen. Mullsjö var överlägsna då men har ju försvunnit upp till SSL. Därefter har vi fått fyra, fem riktigt bra spelare samtidigt som vi har fått behålla de spelare vi ville.

– Det finns många bra lag i serien men självklart förstår jag att de andra ser oss som favoriter.

Vilka lärdomar har laget dragit av den förra säsongen?
– Nu avgjorde ju Mullsjö serien tidigt men vi låg tvåa länge. Sedan gick vi inte in med hundra procents inställning på slutet och förlorade tre matcher i rad. Till slut trillade vi ner till fjärde plats. Andra plats hade varit klubbens bästa placering någonsin så det var ju en missräkning att vi inte kunde behålla den.

Vid sidan av Visbys värvning av Kimmo Eskelinen är Alexander Nedes övergång till Landskrona den mest uppmärksammade i Allsvenskan.

– Vi har byggt upp hans roll i laget. Han kom ju till oss med stukat självförtroende efter den sista tiden i Helsingborg men även den biten har vi byggt upp igen.

En viktig del i Landskronas lag är kedjan med Tobias Blixt, Michael Henriksson och Rickard Jacobsen, där den sistnämnde är ledargestalt och lagkapten. Men årets upplaga har både breddats och spetsats som Conny Camper ser det:

– I år har vi två fantastiskt bra femmor, nästan tre.

Nämn en av era spelare som du tror får sitt genombrott den här säsongen.
– Jag tror mycket på Andreas Lindström. Han har aldrig riktigt slagit igenom tidigare men jag tror att han kan göra det nu.

Under försäsongen har Landskrona, som den seriefavorit man är, sett starka och stabila ut. Bara två träningsmatcher har förlorats och det är mot SSL-mostånd.

– Som jag ser det har vi gjort en träningsmatch där vi spelade bra 60 minuter rakt igenom och det var genrepet mot Munka-Ljungby, säger Camper.

Nu väntar dock en ganska tuff inledning på serien. Efter premiären mot Onyx borta väntar matcher mot Skoghall och Lindås.

– Det är viktigt att få en bra start. Lagen vi möter i början tror jag alla kommer att hålla till på topp fem i serien, så det blir tufft.

Laget har dragits med lite småskador den senaste tiden och när det gäller Björn Lundgren verkar han inte bli i spelbart skick till premiären på lördag. Han startar på bänken.

Författare: Klas Pettersson