2010-09-13 09:19

”Kör vårt race och tror på vår idé”

Inför SSL-starten har vi intervjuat Stefan Hedlund som är tränare för nykomlingen Linköping. De kommer att köra sitt race och målet är att utvecklas till ett framtida topplag.
 


Linus Pettersson och Andreas Järnerfeldt är två av Linköpings spelare som kommer att kriga för att ge laget fortsatt SSL-status . Foto: Tobias Östlund.


Förra säsongen blev en succé för tränaren Stefan Hedlund och hans Linköping. Man vann sin division 1-serie och följde upp det med att vinna kvalserien till SSL.

Är det några speciella områden som ni har fokuserat på under försäsongen?
– Vi har fokuserat på att bygga en fysisk plattform som gör att vi inte känner att vi ligger efter fysiskt i jämförelse med de flesta övriga SSL-klubbar. Sedan har vi fokuserat på vägvalet att spela efter vår filosofi som tog oss till seriesegern i division 1 kontra det spel som alla förståsigpåare kräver att en nykomling spelar för att överleva. Vi har tagit ett gemensamt beslut att vi kör på vårt race och tror på vår idé.

Hur har det gått för era nya spelare under försäsongen?
– Våra nyförvärv har verkligen bevisat snabbt att de fyller den roll som tanken var när vi handplockade dem till klubben. Alla tillför energi, vinnarmentalitet och såklart såväl spets som bredd till truppen, säger Hedlund.

– Försäsongens mål för nyförvärven handlar mest om att smälta in socialt i den nya gruppen och att anpassa sig till en annorlunda spelidé. Detta har gått väldigt smidigt varpå prestationsmålen har börjat sättas. Alla nyförvärven har övertygat och jag är väldigt nöjd med deras insatser!
 
När det gäller spelare som kan få sitt genombrott på SSL-nivå nämner Hedlund tre stycken:
 
– Jag tycker framförallt vår back Anton Karlsson imponerar tillsammans med forwarden Martin Karlsson. Sedan vet vi att Henrik Qvist i kassen kan ge motståndarforwards jobbig prestationsångest.                                                          

Om du bortser från er egen insats, hur tror du att SSL 2010/11 kommer att utveckla sig?
– Jag tror det kommer att bli en sensationellt jämn serie där det kommer skilja ytterst lite mellan slutspel och degradering. Det kommer att vara knallhårt i toppen och kring samtliga streck. Slutomgångarna kommer att innebära slutspelsstämpel för näst intill samtliga lag - det är vad jag tror.

Kommer man att känna igen ert sätt att spela innebandy?
– Vi har fått en stämpel att spela defensiv och tråkig innebandy - så varför inte fortsätta på den inslagna vägen och se om det blir vårt kännetecken. Dock anser vi själva att vi spelar en offensiv och publikvänlig innebandy.

Vilka är era styrkor?
– Vi har en stor trygghet i vårt hemmaspel, vi har en bra trupp med gott självförtroende och vi är ett lag som verkligen vill utvecklas till ett framtida topplag.
 
Vilken är er målsättning?
– Överlevnad. Jag tror väldigt många lag är oroliga för att dippa - för då är nedflyttningsstrecket nära. Vi kommer ge allt för att ta tillräckligt många segrar för att kunna ta nästa steg i vårt bygge mot toppen.

Författare: Klas Pettersson