2010-09-06 11:20

Helsingborg vill utmana topplagen

Med tre handplockade nyförvärv hoppas FC Helsingborg kunna närma sig topplagen i SSL. innebandy.se tog en pratstund med FCH-tränaren Mikael Karlberg.
 


Mikael Karlberg tror att Daniel Hagman tar ytterligare ett kliv i utvecklingen. Här i en duell förra säsongen med Mattias Helgesson. Numer är de lagkamrater. Foto: Bildbyrån.
 
 
Vad lärde ni er av förra säsongen?
– Att vi behöver jobba stenhårt varje minut. Vi måste vara ett gäng slitvargar ute på planen. Sedan lärde vi oss också att vi måste använda tiden inför ett slutspel på ett bättre sätt.

FC Helsingborgs styrelse satte på ett tidigt stadium inför 2010/11 upp målsättningen att vara topp fyra.

För att kunna ta detta kliv uppåt har klubben gjort bra förstärkningar.

– Vi har bara värvat tre spelare men de är handplockade och har egenskaper som vi behöver, säger Karlberg och berättar om den nya trion:

Kari-Matti Ratsula
– En bolltrygg back. Fysiskt stark. Han har bra mentalitet och är en van vinnare. Han kommer att göra våra uppspel lugnare och tryggare.

Santtu Manner
– Han kommer att få fart på vår högerkant. En spelare som kan skjuta, spela fram och vara target player. Det kommer att ge vårt spel fler dimensioner.

Mattias Helgesson
– Mattias är duktig med boll och svår att ta bollen från. Med honom i laget kommer vi att kunna spela ett högre försvarsspel. Dessutom har han bra ledaregenskaper.

De vassa värvningarna påverkar det redan stora innebandyintresset i Helsingborg.

– Intresset är stort men folk har höga förväntningar nu. Det gäller för oss att ta nästa kliv om intresset ska fortsätta vara starkt.

En spelare som Mikael Karlberg tror mycket på den här säsongen är Daniel Hagman.

– Han hade ett fantastiskt år förra året och det ser ännu bättre ut i år. Det är en spelare som betyder mycket för oss.

Spelmässigt hoppas Karlberg på att hans lag ska bli bättre offensivt och fortsätta vara bra defensivt.

FCH-tränaren är dock inte helt nöjd med sitt lags insatser under försäsongen.

– Det har varit ömsom vin, ömsom vatten. Vi har gjort mycket enkla misstag och tappat extremt mycket boll. Det har varit många väckarklockor utan att vi har vaknat.

Författare: Klas Pettersson 


Författare: Klas Pettersson