2010-09-03 06:53

25-årsjubileum i Göteborg

I år firar Göteborgs Innebandyförbund 25-årsjubileum. Detta kommer att uppmärksammas vid ett arrangemang i Scandinavium onsdagen den 5 januari 2011.

Det blir ett arrangemang som bland annat innehåller det klassiska västkustderbyt i Svenska Superligan mellan Pixbo Wallenstam och Warberg.

– Riktigt glädjande att vi denna jubileumssäsong, tillsammans med evenemangsstaden Göteborg, kan inbjuda till det mest klassiska derbyt inom innebandyn, säger Stephen Selindh, ordförande i Göteborgs Innebandyförbund


Scandinavium: Här inne möts Pixbo och Warberg den 5 januari. Foto: Bildbyrån.


De senaste åren har arrangemanget i Scandinavium genomförts i samarbete med Gothia Innebandy Cups invigning. Nu ändras detta koncept något:

– Gothia Innebandy Cup börjar på torsdagen den 6 januari, och vi vet att många deltagare anländer till Göteborg redan dagen före turneringsstarten, berättar Ulf Widell, förbundschef på Göteborgs Innebandyförbund, och utvecklar:

–  Vi kommer att ladda arrangemanget med ett antal nyheter som successivt kommer att presenteras under hösten.

- - - - - - - - - -
Rättelse:
I den ursprungliga texten skrev vi att Göteborgs Innebandyförbund bildades den 3 september 1985, alltså för precis 25 år sedan.

Det stämmer att GIBF hade sitt första konstituerande styrelsemöte den 3 september. GIBF:s bildandemöte hölls dock redan den 28 april samma år. Detta kan man läsa i nummer 3/85 av Svensk Innebandy.


 


Författare: Klas Pettersson