2010-09-22 09:47

Frågetecken för Holtz i premiären

Kais Mora är SSL:s klart yngsta lag. Inför onsdagens premiär mot Umeå City är det dessutom ett stort frågetecken för rutinerade Kristian Holtz. innebandy.se pratade med Moratränaren Peter Wallin inför klubbens återkomst i högsta herrserien.


Kais Moras trupp till SSL. Foto: idrottsfoto.com ®.– Fantastiskt kul att ha fått den här möjligheten!

Det är med stor entusiasm som Kais Moras tränare Peter Wallin konstaterar att hans lag plötsligt spelar i SSL. För en månad sedan var man fortfarande inställda på att spela i Allsvenskan men efter Västerås bortfall från SSL fick Kais Mora frågan. Efter ett dygns betänketid kom svaret att man tackade ja till SSL-platsen.

Vilka känslor och vilken inställning har ni med er in till onsdagens hemmapremiär mot Umeå City?
– Stor glädje och spänning. Vi ska försöka spela avslappnat. Men det går inte bara att säga att man ska spela avslappnat, man måste anamma det också.

Wallin säger att målsättningen är att ha två lag efter sig i sluttabellen och alltså hänga kvar i SSL.

– Skulle vi lyckas med det har vi gjort en fantastisk prestation. Skulle vi däremot åka ur, som alla har tippat, är det som det är.

Även om Kais Mora skulle åka ur serien den här gången står det klart att det är ett lag med massor av talang. Ett flertal av spelarna kommer att figurera i SSL den närmaste tioårsperioden.

Peter Wallin kan nämna flera spelare med hög utvecklingspotential men vi ber honom att plocka ut två namn.

– Joakim Pettersson är en tvåvägsspelande back. Ibland kan han vara lite ofokuserad men han har bra förutsättningar att nå riktigt långt.

– Sedan tror jag på lite av en nytändning hos Filip Mbanza som är tillbaka i moderklubben. Han är en fysisk spelare med mycket power.

Intresset för innebandy har trappats upp i Mora. Kommunen med 20 000 invånare har plötsligt lag i högsta serien för både damer och herrar.

– Vi hoppas på ett publiksnitt liknande det vi hade i kvalet, säger Peter Wallin.

I SSL-kvalet låg publiksiffrorna mellan 600 och 700 åskådare i alla tre matcherna (en match spelades i Borlänge).

Av de 18 egna produkterna, har du följt alla sedan de var pojklagsspelare?
– Ja, det kan man säga. Och när det gäller 92:orna var jag ju till och med tränare för dem redan när de var fem-sex år.

Hur är läget i laget inför onsdagens premiär hemma mot Umeå City?
– Vi har faktiskt ett stort frågetecken för Kristian Holtz som trampade snett på måndagens träning. Det kommer att bli hans smärttröskel som får avgöra om han är med eller inte.

30-årige Holtz har spelat 38 landskamper för Tyskland och vunnit SM-guld med Warberg. Han är lagets klart mest rutinerade spelare.

Oavsett hans medverkan har Peter Wallin matchutgången klar för sig:

– Vi slår in avgörandet i tom kasse!

Författare: Klas Pettersson