2010-09-21 08:20

Dalen redo för SSL-premiär

På onsdagen gör Dalen entré i årets upplaga av SSL. innebandy.se har pratat med tränaren Håkan Wirtala som beskriver Johan Samuelssons storhet och berättar hur man ska undvika fjolårets snitt på sex insläppta mål per match.
 


Dalen lägger upp planerna för den kommande säsongen. Foto: czechopen.cz.


Håkan Wirtala gör sin andra säsong som SSL-tränare. Förra säsongen var Peder Bodén spelande, assisterande tränare. Det kommer han att fortsätta med. Dessutom har förre Dalenstjärnan Daniel Marklund nu engagerats som assisterande tränare i klubben.

Vad betyder det att ha fått in Daniel Marklund i ledarstaben?
– För mig är det ytterligare en person som är duktig när det gäller innebandy. Vi försöker hitta delar där Daniel ska kunna komplettera mig och Peder.

Vilka lärdomar har laget dragit av den förra säsongen?
– Det finns mycket att förbättra. Allt från att bättra på våra tekniska färdigheter till att hitta snabbare lösningar i olika situationer.

Om du får bestämma: på vilket sätt spelar ni helst en match?
– Vi vill ha boll precis som alla lag. Sedan har det alltid varit ett adelsmärke för Dalen att vi är bra i omställningarna.

Nämn en av era spelare som du tror får sitt genombrott den här säsongen.
– Om man inte kan säga att Johan Samuelsson fick sitt genombrott förra säsongen kommer att verkligen att få det den här säsongen.

Wirtala beskriver Johan Samuelsson så här:

– Rent fysiskt är han en fantastisk löpare. Han kan springa hur länge som helst men har också bra driv i steget.

– Sedan har han en sjuk förmåga att täcka skott. Många av våra anfall börjar faktiskt med att Johan täcker motståndarnas skott.

Ni släppte in sex mål per match förra säsongen, vilken var en markant försämring jämfört med tidigare. Vad har ni gjort åt det?
– Försvarsmässigt ser det bättre ut nu när Mattias Wallgren har kommit hem. Dessutom är ”Hörna” (Fredrik Hörnkvist) med direkt från början av säsongen.

– Men antalet insläppta mål speglar ju även att vi kom någon placering sämre i tabellen än tidigare. Släpper man in sex mål per match är man ju tvungen att göra sju för att vinna, så visst hoppas vi på att sänka det snittet.

Ketil Kronberg är en spelare som förstås är en tung förlust för Dalen nu när han flyttar hem till Norge igen. Men Wirtala har målsättningen klar för Dalen:

– Slutspel! Vi vet att det kommer att vara full huggning om platserna i serien, egentligen kring alla placeringar från fem till tretton.

Författare: Klas Pettersson