2010-09-24 13:59

”Canerstam är underskattad”

Inför SSL-starten har vi pratat med Warbergs tränare Stefan Smedberg. I Warbergs namnkunniga lag vill han lyfta fram en underskattad spelare: ”Jim Canerstam är en given VM-spelare”.Jim Canerstam - en underskattad spelare i Warberg enligt Stefan Smedberg. Foto: Bildbyrån.


Av våra tränarintervjuer inför SSL är Stefan Smedberg i Warberg sist ut.

– För två år sedan tog jag ett break från innebandyn. Då kände jag att jag ville bort.

Han berättar om hur det gick till när han lämnade innebandyn tillfälligt. Men också när han kom tillbaka och fick en fråga från Warberg att bli huvudtränare.

– Jag hade märkt mer och mer att jag vill tillbaka till innebandyn. När jag sedan fick frågan var det inget att fundera på. Jag har verkligen längtat efter det här!

Det har hänt en del i Warberg där profilstarka namn som Isac Carlsson i båset och Kimmo Eskelinen på planen har försvunnit.

– Warberg har ju haft ett grundspel som har fungerat bra. Isac har gjort ett fantastiskt arbete där och det finns ingen anledning att ändra mer än detaljer, säger Smedberg.

När det gäller spelare som kan blomma ut den här säsongen tror Stefan Smedberg att nyförvärvet Adam Brobakken från Jönköping har möjlighet att göra det.

Men han har också höga tankar om två trotjänare:

– Martin Emanuelsson har sett fantastisk ut under försäsongen. Han har hittat tillbaka och är nästan lika bra som han var för två säsonger sedan.

– Sedan är Jim Canerstam en underskattad spelare. Som jag ser det är han en given VM-spelare.

Försäsongen har inte haft ett optimalt upplägg. Stefan Smedberg hade gärna haft ytterligare några träningsmatcher.

– Eftersom vi har haft så få träningsmatcher har spelarna ibland varit lite stressade att prestera.

Från en sparsam försäsong kastas nu Warberg direkt in i hetluften när man gör säsongspremiär på söndag. Första veckan innehåller bortamatcher mot AIK och Caperiotäby samt ett västkustmöte mot Pixbo.

– Vill det sig illa kan vi stå på noll poäng efter tre matcher, konstaterar Smedberg.

Säsongens målsättning är dock högt ställd:

– Warberg vill alltid vinna SM-guld, svarar han utan att tveka.

Författare: Klas Pettersson