2010-09-09 12:55

”Bra att ingen pratar om oss”

September brukar vara en månad då Gävle GIK får ett favoritskap att gå upp i nästa års SSL. Men i år är det annorlunda. Tränaren Stefan Åsbergh säger till innebandy.se att han trivs med de nedtonade förväntningarna.


Johan Andersson blir en viktig spelare i Gävle GIK även denna säsong. Foto: Gävle GIK.


– Klubben har i massor av år pratat SSL. Men i år gör vi en liten nysatsning, säger Åsbergh och berättar att det har kommit in många yngre spelare från klubbens egen juniorakademi.

– Vi vill bygga något nytt och stabilt som ska ge resultat på ett, två eller tre år. Det är ingen katastrof för oss om vi inte vinner Allsvenskan den här säsongen.

SSL finns som ett framtida mål men Åsbergh trivs med de nedtonade förväntningarna på Gävle i år.

– Det är många som nämns som seriefavoriter men vi har väl inte riktigt varit med i det snacket i år. Och det passar oss bra att ingen pratar om oss.

Trotjänare som Andreas Petersén och Pelle Jansson har lämnat laget. Samtidigt söker poängkungen Billy Nilsson lyckan i SSL (Sirius) så det är många stora luckor att fylla.

– Vi har ett ungt och fräscht lag men det blir ändå gamlingarna Johan Andersson och Erik Hasselberg som kommer att få ta ett stort ansvar.

Till de rutinerade räknas den här säsongen även nyförvärvet Mattias Lindberg som Åsbergh beskriver som en stabil tvåvägsspelare.

Under försäsongen har det varit blandade resultat.

– Vi har slagit Örebro och spelat jämnt mot Umeå City. I matchen mot Falun däremot fick vi en riktig lektion och förlorade med 14-1.

Författare: Klas Pettersson