2009-09-17 18:15

Upptaktsträff i Stockholm

Under torsdagen hölls den traditionsenliga upptaktsträffen för elitinnebandyn - denna gång med både damer och herrar representerade.

Samtliga 28 föreningar i Elitserien och Svenska Superligan fanns på plats med representanter på Casino Cosmopol där press och media hade chansen att prata med dem inför säsongsstarten i helgen.

Tillställningen, som inleddes och avslutades med mingel, mycket prat och en hel del intervjuer, leddes av moderatorn Peter Ahnberg.

Alla föreningar intervjuades inte inför det samlade pressuppbådet, utan nykomlingarna, favoriterna och utmanarna fick äntra scen och grillas av Ahnberg. Bland personerna som fick komma upp på scen märktes AIK:s guldcoach Ulf Hallstensson, nykomlingen Lockeruds tränare Åsa "Kotten" Karlsson och Endres sportchef Mika Packalén.

Och Tyresö-Trollbäckens tränare Jonas Gafvelin fick stå till svars för att man säger att man ska till slutspel, trots att man är nykomlingar i SSL.

- Vi har förstärkt laget och vi har ett bra grundspel, konstaterade Gafvelin och menade att det var lika bra att sikta högt direkt.

 

Peter Ahnberg grillade SEI:s Jan Ögren Fjellestad och SIBF:s Lars-Gunnat Tjärnquist. Foto: Jonas Gustavsson.


Även VM i Västerås uppmärksammades och både förbundskaptenen Jan-Erik Vaara och lagkaptenen Karolina Widar fick svara på frågor om turneringen, uppladdningen och hur truppen ska formas fram till december.

- Jag har truppen klar för mig, det är bara detaljer kvar, avslöjade Vaara bland annat.

På plats fanns också herrlandslagets förbundskapten Kent Göransson.  

I helgen inleds både Elitserien och SSL.

Bilder från upptaktsträffen 


Författare: Jonas Gustavsson