Ung nykomling - Innebandy.se
2009-09-19 10:05

Ung nykomling

Skellefteå är inte bara nykomling i Elitserien, man lanserar också en riktigt ung trupp. Angelika Johansson, som var med på torsdagens upptaktsträff, är en av dem som får ta stort ansvar.

– Man känner att det är ganska mycket som man får hjälpa till med men det finns en bra dialog mellan spelarna så det är inte bara jag som har den rollen, utan vi är många som tar tag i det här och kommer med tips till de yngre spelarna, berättar Angelika.

Förutom spelande tränaren Peder Bodén så var Angelika Johansson enda spelaren på upptaktsträffen, och det var naturligtvis lite speciellt.

– Det är lite ovant, men det är bara skoj, säger hon och berättar om innebandyintresset i Skellefteå.

– Det är ingen innebandystad utan det är ju ishockeyn som är nummer ett. Det är svårt att få publik till matcherna, men det kanske kommer fler i år med tanke på att vi nu spelar i Elitserien och att det görs en större satsning. Media har också blivit mer intresserade av oss.

Det är lite skillnad mot i Endre där du spelade ifjol?
– Absolut, det är 100 % innebandy som gäller där. Men det är fortfarande innebandy vi ska spela och det är det viktiga, media är bara en bonus. 

 

Angelika Johansson i fokus. Foto: Jonas Gustavsson.


Angelika, som flyttar hem till Skellefteå på grund hemlängtan, kommer till ett väldigt ungt lag där många spelare är födda i början av 90-talet.

– Fördelen är att vi har många hungriga tjejer. Det är bra go och fart i laget, men sedan är väl nackdelen att vi inte har så mycket rutin i truppen men vi hjälps åt bra i laget så jag tror vi klarar oss ändå.

Förhandstipsen placerar er sist, vad säger du om det?
– Det är klart att vi är medvetna om att det är så det kommer att se ut, att ingen tror på oss, men vår målsättning med säsongen är att hålla oss kvar.

Vad har du för egna målsättningar?
– Jag har inte tänkt så mycket på det, och mina egna målsättningar ligger i lagets målsättningar. Jag vill att det ska gå bra för laget och ju längre tiden går, ju mer kommer spelarna och laget att mogna. Det är kanske först när första nedsläpp kommer som vi inser var vi är någonstans och vad det är för klass på Elitserien.

Upptaktsträffen:
Artiklar från upptaktsträffen
Vaara har laget i huvudet
Skånsk prägel på Pixbo
Upptaktsträff i Stockholm
Bilder från upptaktsträffen


Författare: Jonas Gustavsson