2009-09-04 09:05

Systrarna Hellsén siktar uppåt

Telge SIBK siktar högre i år än ifjol, och ska etablera sig på den övre halvan av tabellen i division ett östra för damer. Och man ska göra det med två nyförvärv från konkurrenten i samma serie: Hammarby IF IBF.

Därifrån ansluter nämligen systrarna Malin och Jessika Hellsén. De trivdes inte i Hammarby, utan valde att byta klubb.

– Malins pojkvän bor i Södertälje och jag går i skolan där, och vi ville hålla oss kvar i närheten och spela på samma nivå som vi gjorde i Hammarby och då blev det ett ganska naturligt val med Telge, berättar lillasyster Jessika Hellsén, född 1991.

– Vi ville till en klubb som låg nära och som spelade på samma nivå som Hammarby så vi hörde av oss till Telge när det blev strul med Bajen. De ville att vi skulle komma och provträna och på den vägen är det, fyller storasyster Malin Hellsén, född 1989, i.

Det skiljer två år mellan systrarna och de har inte spelat så mycket ihop förrän i Hammarby, men då blev det spel i samma kedja.

– Vi båda är forwards, men på varsin kant. Hon är höger och jag är vänster, berättar Malin som tycker det är bra att spela ihop med sin syster.

– Jag tycker att hon är snabb och duktig, och det är lätt att spela med henne.

Jessika håller med och berömmer sin syster, och berättar också om systrarnas syskonrelation på planen.

– Vi klagar inte så mycket på varandra, men det är inte så kärleksfullt heller, kan man säga. Om hon säger något till mig så kanske jag säger ”varför säger du till mig”. Men man blir inte sur, utan mer taggad av det, menar Jessika.

– Vårt samarbete fungerar jättebra. Vi klagar inte på varandra utan det är mer att vi ger varandra tips om hur man ska agera i vissa situationer, säger Malin.

Systrarna beskrivs som fartfyllda spelare som spelar med fart och fläkt, och det håller de med om. Malin spelade redan ifjol mycket i division ett, Jessika håller fortfarande på att skolas in, och i Telge hoppas de på mycket förtroende.

Malin berättar att hon upplevde Telge som ett fartfyllt lag ifjol – och det passar systrarna som handen i handsken.

– De var väldigt snabba och ville spela snabb innebandy. Det var fart och fläkt. Det borde passa oss bra, säger Malin och menar att laget siktar högt.

– Vi ska upp i toppen, säger hon.

Och att möta Hammarby blir förstås speciellt.

– Det blir absolut intressant, säger Malin.

Förbundskoll: Dam Div 1 Östra
Nedräkning inför innebandysäsongen


Författare: Jonas Gustavsson