2009-09-10 12:39

Stipendium till landslagsspelare

Landslagsspelarna Anna Renström och Hanna Pettersson tilldelas RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium.

RF har tillsammans med SOK efter rangordning av respektive SF tagit ut 53 stycken elitidrottsstipendiater. Stipendiaterna är elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet/högskola eller annan postgymnasial utbildning.

Stipendiet består av 40 000 kronor och förutom själva stipendiesumman erhåller stipendiaterna visst kompetensstöd från RF:s elitstöd samt möjligheter till träningsläger. Stipendiet delas officiellt ut i samband med idrottsgalan som går av stapeln den 18 januari 2010.

Totalt var det 176 sökande som dessutom kompletterades med totalt åtta aktiva från SOK topp- och talangprogram. Av dessa 53 stipendiater är 31 kvinnor och 22 män. De kommer från 26 olika SF och 45 är individuella idrottare medan åtta representerar lagidrotter.

Två av stipendiater är alltså landslagsspelare i innebandy.

Anna Renström, som i sommar bytt Dalen mot Örnsköldsvik, får stipendiet för andra året i rad, medan Hanna Pettersson, målvakt i Rönnby, får stipendiet för första gången. Båda spelarna är högaktuella för VM i Västerås i december och fanns också med på de senaste landslagslägret på Gotland.


Anna Renström
Foto: Bildbyrån


Hanna Pettersson
Foto: Bildbyrån

 
Ifjol fick förutom Anna Renström AIK:s center Fredrik Djurling stipendiet.

Anna fick stipendium igen
Besök VM-guiden på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson