Snabba vändningar i SSL - Innebandy.se
2009-09-28 08:05

Snabba vändningar i SSL

Det svängde rejält under den andra omgången i SSL, och Falun, Helsingborg och Umeå City tappade alla poäng efter kvicka vändningar av motståndarna.


Caperiotäbys Rickie Hyvärinen sköt fyra mål mot Umeå City.
Arkivfoto: Bildbyrån
.

Falun ledde med 2-1 mot Pixbo tills det återstod tolv sekunder – då kvitterade Pixbo och satte sedermera också segermålet på övertid.

– Vi hade satt upp tre pelare i matchen; bolltempo, rörelse och kommunikation, men Pixbo slog oss i hästlängder på de punkterna, sade Faluntränaren Tomas Brottman till dt.se.

Helsingborg får vänta på sin första seger. Skåningarna vände 0-3 till 4-3 mot Dalen, men tappade sedan till en 5-4-förlust.

– Jag vet inte vad det är som händer, men det är för dåligt att tappa som vi gör. Vi får analysera det här ordentligt, sade Helsingborgstränaren Mikael Karlberg till hd.se.

Inte heller Umeå City förmådde förvalta sina ledningar mot Caperiotäby, utan förlorade till slut med 9-7 sedan finske landslagsmannen Rickie Hyvärinen svarat för fyra fullträffar.

I övrigt plockade tippade topplagen AIK och Warberg planenliga segrar mot Tyresö-Trollbäcken respektive Järfälla, och de två lagen är tillsammans med Dalen, Caperiotäby och Storvreta (som bara spelat en match) obesegrade så här långt.

Noterbart angående AIK är att laget gjort 26 mål på två matcher och har seriens fyra bästa poängplockare.


SSL i helgen:

AIK - Tyresö Trollbäcken 11-2 
Järfälla - Warberg 1-5 
Falun - Pixbo 2-3 SD 
Västerås - Balrog 4-5 
Helsingborg - Dalen 4-5 
Umeå City - Caperiotäby 7-9 


Författare: Jonas Gustavsson