2009-09-09 07:50

Skyttekungen valde konkurrenten

Innebandyn i Sundsvall har livat upp när det varit dags för derbyn mellan stadens topplag Granlo BK och Sundsvall City i division ett norra – men så blir det inte den här säsongen.

Sundsvall City åkte nämligen ur serien i våras, och nu är Granlo ensamma på tronen.

Patrik Svensson, ifjol lagkapten och poängkung i Sundsvall City med 46 poäng (22+24) på 22 matcher, har dessutom valt att skriva på för Granlo.

– Det var det naturliga steget att gå kan man säga. Att flytta var inte aktuellt och jag är inte i den fasen i mitt innebandyliv att jag bara vill spela för att det är kul i division två eller tre, utan jag vill spela på en hög nivå. Dessutom har Granlo visat väldigt tydligt vad de vill med sin innebandy i och med de värvningar som gjorts och de ambitioner som de målat upp för mig, berättar Patrik om sitt klubbyte.

Patrik Svensson är inte ensam om att ta steget från Sundsvall City till Granlo BK – ett steg som tidigare setts som känsligt, men som ebbat ut i och med Sundsvall Citys degradering till division två.

– Det har alltid varit känsligt att gå mellan klubbarna, men som det är nu så finns det knappt någon rivalitet kvar känns det som. Det dog en hel del i och med att de åkte ur serien, även om det var nog några år sedan som det var riktigt känsligt, menar Patrik.

Är det inte tråkigt att derbyna försvinner?
– Det är den stora nackdelen. Vi har alltid haft otroligt mycket folk på derbyna så det känns riktigt tråkigt att de försvinner.

Granlo var på den nedre halvan av tabellen ifjol, vad kan vi vänta oss av laget i år?
– Jag tycker att vi ska absolut ska vara med och slåss på den övre halvan av tabellen, och även kunna blanda oss i striden om de fyra översta platserna. Gävle är väl solklara favoriter, men bakom dem finns det inte så många lag som känns så där jättefarliga tycker jag.

Patrik Svensson är alla sina poäng till trots inte helt nöjd med fjolårssäsongen.

– Jag vet inte om det gick så bra för mig egentligen. Poängmässigt gick det hyfsat, men spelmässigt var det sämre. Poängen är bara en del av innebandyspelandet, och spelmässigt gick det inte så bra tycker jag. Poängen trillade in ändå, och jag vet inte varför, funderar Patrik.

Så du hoppas på en spelmässig nytändning i Granlo?
– Ja, det hoppas jag absolut, och det känns bra redan nu. Klubben är proffsig och det finns bra nyförvärv.

Föresten, det har ryktats om SSL för din del. Skulle du vara beredd att flytta från Sundsvall för att få spela i SSL?
– Det är så otroligt svårt att säga. Jag har sambo, två barn och hus, och det är inte bara att flytta, och dessutom kanske inte klubbarna letar efter spelare med just min sociala situation heller. Dessutom börjar jag bli till åren. Skulle allt kännas helt rätt kan jag tänka mig att flytta för att få spela i SSL, men då måste allt stämma.

Skulle det inte kunna finnas utrymme för ett SSL-lag i Sundsvall?
– Det tycker jag verkligen. Tittar man på lilla Mullsjö till exempel så klarar de ha ett SSL-lag, så visst kan Sundsvall klara det. Det gäller att alla drar åt samma håll. Det har varit så att tre eller fyra halvbra lag slåss om samma spelare här, och det är väl först nu som de flesta gått till samma lag så nu kanske man på allvar kan börja bygga något.

Förbundskoll: Herr Div 1 Norra
Nedräkning inför innebandysäsongen


Författare: Jonas Gustavsson