2009-09-12 07:05

Skellefteå vill hänga kvar

Skellefteå är nykomlingar i Elitserien och siktar först och främst på att hänga kvar. "Slutspel skulle ge säsongen betyget MVG", säger tränaren Mikael Lindholm.

Uppladdning inför innebandysäsongen:

Lag: Skellefteå
Serie: Elitserien2:a division 1 Norra, 2:a i kvalet till Elitserien efter Lockerud.

- Tjejerna gjorde en bra prestation i framför allt kvalet förra säsongen. Frida Nordström och Emelie Marklund utmärkte sig och gjorde mycket poäng när det behövdes som mest, konstaterar Skellefteås tränare Mikael Lindholm.

 
Mikael Lindholm är ny huvudtränare för säsongen men har tränat Skellefteå tidigare och även Boliden i Elitserien. Han assisteras av Kristoffer Hallin och enligt Lindholm kompletterar de varandra och har en bra dialog.

- Vi spelar 2-1-2 och ett zonspel samt föredrar snabba spelvändningar, kommenterar Lindholm Skellefteås spelidé.

 
Amanda Hägg (Sundsvall), Lisa Andersson (Öjebyn), Mariana Männistö (Boden), Josefin Sandlund (Öjebyn) och Matilda Holmbom (lån Balrog).

- Lisa Andersson har visat mest hittills och sen är vi givetvis nöjda med att Matilda Holmbom vill spela med oss, även om vi på grund av hennes studier inte vet hur mycket det blir än, säger Lindholm.

Skellefteå samarbetar med division 2 laget Hammarängen och Mikael Lindholm konstaterar att det är svårt att locka spelare till Skellefteå.

- Vi är nöjda med att ha ett lag som kan ställa upp i Elitserien. Det är tufft att få ihop spelare till truppen, säger Lindholm.

 

Matilda Holmbom kommer att lånas ut från Balrog till Skellefteå i år. Foto: Bildbyrån.
  
 
Elina Lundström (studier), Maria Wikström (slutar) och Britta Granberg (utomlands).

- Det blir tufft att tappa Elina och Britta som båda tillhörde första femman, menar Lindholm.


- Frida Nordström blir vår nya lagkapten och är en drivande, seriös och ambitiös spelare. Det var ledarna som valde ut Frida, men hon är vårt mest naturliga val, säger Lindholm.

 
- Jag måste säga Frida Nordström, för hon är en bra pådrivare, tar jobbet själv och är en snabb, teknisk center, berömmer Lindholm.

 
- Lina Örnberg var bra ifjol, men skador och sjukdomar förstörde hennes säsong. Hon är snabb och har ett avigt skott och jag hoppas att hon får sitt stora genombrott denna säsong, säger Lindholm.

 
- Vi ska klara nytt kontrakt och då får vår säsong godkänt. Om vi klarar det första målet, siktar vi på slutspel. Det skulle ge vår säsong betyget MVG, säger Mikael Lindholm.

Målvakter: Amanda Hägg, Jennifer Malm, Lina Rydebjörk

Backar: Matilda Engström, Jocfin Lundgren, Natalie Selegran, Nina Samuelsson, Lisa Andersson, Elin Bäckström, Linda Almström

Forwards: Anna Asplund, Frida Norström, Mariana Männistö, Kerstin Andersson Tunberg, Emelie Marklund, Tina Lundmark, Malin Kågström, Cecilia Lundqvist, Josefin Sandlund, Nina Berglund, Josefin Lundqvist, Lina Örnberg

Nedräkning inför säsongen

Författare: Gittan Gunnarzon Ahonen