2009-09-30 14:20

Se upp för TT-showen

SSL-nykomlingen Tyresö-Trollbäcken har inlett säsongen med två raka nederlag, men det är nu nyckelmatcherna kommer. Nyförvärvet Markus Palokangas varnar för ”TT-showen”.

Premiärförlust mot Falun med 4-2 och sedan storförlust mot AIK med 11-2. SSL-debuten för Tyresö-Trollbäcken kunde ha varit enklare och bättre, men nyvärvade Balrogforwarden Markus Palokangas menar att det inte finns anledning till oro.

– Inledningen har varit nyttigt faktiskt, väldigt nyttigt. Många har inte spelat i SSL tidigare men har nu fått testa på och nu vet vi mer vad som krävs för att vinna i den här serien, menar Palokangas.

– Första matchen var okej resultatmässigt och vi borde kanske ha fått med oss en pinne om vi hade haft normal utdelning med tanke på hur det såg ut i matchen. Vi hade kunnat ge mer, men det hade säkert Falun också kunnat göra och en premiär är alltid en premiär. Mot AIK rann det iväg lite väl mycket, men vi visade stundtals att vi kan spela riktigt bra innebandy mot dem. Siffrorna blev lite för stora med tanke på hur det såg ut, men AIK är ett världslag.

Premiär och match mot seriefavoriten är inga värdemätare, är det nu TT ska börja visa sin klass?
– Ja, verkligen, det är nu det kommer att hända. Nu kommer TT-showen. Det är inte många som har räknat med att vi ska ta speciellt många poäng i början av serien eftersom det är många som inte har spelat på den här nivån tidigare plus att vi haft tuffa motståndare. Det här har varit en bra öppning på serien, vi har fått känna på SSL, nu är det bara att köra. 

 

Markus Palokangas andas ut. Foto: Lars Hjalmarsson.


Närmast väntar match mot Västerås innan TT ska spela mot Sirius och Järfälla. Tre nyckelmatcher i jakten på att säkra kontrakt och i förlängningen, om man få tro tränaren Jonas Gafvelin, realisera drömmen om slutspel.

– Alla vill till slutspel i det här laget och det tror jag att vi kan nå också, för så bra lag har vi. Det är nyckelmatcher som kommer och det ska bli otroligt roligt att spela, och alla kommer att få se TT-showen.

Är verkligen Tyresö-Trollbäcken så bra att man ska kunna gå till slutspel?
– Absolut, det är så många lag som har tappat i år samtidigt som TT har förstärkt. Bara vi offrar oss och alla vill så är det inga problem. Med det här spelarmaterialet ska vi kunna nå slutspelet.

Västerås nästa, vad tror du om den matchen?
– De har tappat otroligt många spelare, så jag vet inte vad jag ska säga om dem. Jag har dålig koll på dem. Gör vi vårt så ska vi vinna den matchen.

Markus Palokangas var ifjol lagkapten i Balrog, men lagkapten i Tyresö-Trollbäcken är han inte. Fast det bekymrar honom inte.

– Det känns faktiskt skönt, eller skönt är inte rätt ord, det känns bra. Som ny spelare i TT ville jag inte vara lagkapten utan jag vill fokusera på mitt och visa grabbarna vad som krävs för att spela i SSL. Jag har fått den roll jag ville ha och det känns perfekt.

Det talas om den fantastiska stämningen i TT, vad kan du säga om den?
– Det var otroligt enkelt att komma in som ny måste jag säga. Från första träningen var man en i gänget och man längtar till varje träning för att få vara med och skratta med laget. Stämningen i omklädningsrummet är fantastisk.

Landslaget är också något som är aktuellt för Markus Palokangas – men inte det svenska utan det finska. Debuten i seniorlandslaget skedde för ett tag sedan – i en fyrnationsturnering i Lettland – och det gav mersmak.

– Jag har finska föräldrar men är född i Sverige och har bott i Sverige hela mitt liv. Men jag är uppvuxen i en finsk kultur och har gått i finsk grundskola kan man säga. Jag har helt enkelt finskt blod i mig och har spelat U19 där också, berättar Markus som tyckte det gick okej, men inte strålande, i landslagsdebuten.

– Varken bra eller dåligt tycker jag, Jag har mer att bevisa, men det var den första samlingen med seniorlandslaget och det gäller att våga när man är ny. Nu gäller det att visa i TT att man ska komma med igen, för har man varit med i landslaget en gång så vill man dit igen.


Författare: Jonas Gustavsson