2009-09-13 11:15

Richard Hessmer valde tryggheten

Mullsjö lyckades inte hålla sig kvar i SSL efter förra säsongen. Laget fick en dålig start på kvalet, och fick istället se Tyresö-Trollbäcken och Sirius spela upp sig i högstadivisionen. För Mullsjö väntar nu spel i division ett södra.

Men trots degraderingen har Mullsjö inte tappat speciellt många spelare. En av dem som stannar är offensive talangen Richard Hessmer som ifjol var med och vann guld med U19-landslaget.

Beslutet att stanna, och inte söka sig till en annan SSL-klubb, grundar sig i tryggheten.

– Det var ett riktigt tufft beslut, men jag trivs så bra i klubben och speciellt utanför planen med vänner och så. Jag tror att man måste trivas utanför planen för att kunna prestera på planen. Det var synd att vi åkte ur SSL, men vi har jobbat på hårt under försäsongen och jag hoppas att vi kan gå upp igen, säger Richard.

Hur tycker du att Mullsjös trupp står sig i år jämfört med ifjol?
– Vi har tappat Fredrik Holtz till Storvreta och han var otroligt bra och nyttig för oss ifjol, och han kunde avgöra matcher på egen hand. Även Niklas Grek har försvunnit. Men vi har fått in Andreas Elf, så jag tycker det ser bra ut. Vi är inte sämre än ifjol, kanske till och med något bättre.

Kan Mullsjö gå upp direkt igen?
– Vi får se, vi siktar långsiktigt och tar en match i taget den här säsongen och ser var det bär av. Visst vill vi gå upp redan till våren men det kommer att bli en riktigt tuff serie. Det många bra lag i division ett, inte minst i vår serie.

Ni går nu in i en serie som favoriter till skillnad från ifjol då ni var tippade i botten, innebär det någon skillnad i uppladdningen till matcher?
– Jag hoppas inte det, inte för egen del i alla fall. Vi kommer att fortsätta som vi gjorde ifjol, och det gäller att gå in med samma inställning till alla matcher, oavsett vilka man möter. 

 

Richard Hesmer, här i landslagströjan, blir en nyckelspelare för Mullsjö den här säsongen. Foto: Per Wiklund.


19-årige Hessmer var Mullsjös näst bäste poängplockare efter poängkungen Fredrik Holtz ifjol. Det blev 33 poäng (25+8) på 26 matcher i SSL.

Frågan är då vad Hessmer kan vinna på att spela i division ett istället för SSL.

– SSL är så klart bättre, men samtidigt har vi ett bra lag och jag kommer att ha bra spelare omkring mig i division ett också. Jag är fortfarande ung och kommer att fortsätta utvecklas, menar Hessmer.

Kan det till och med vara en fördel att få vara med i ett lag som spelar offensiv innebandy i division ett istället för att spela defensiv kontringsinnebandy i SSL?
– Ja, självklart kan det bli så. Det blev mycket försvarsspel ifjol, vilket vi var inställda på, men vi är ett bra offensivt lag och det tror jag att vi kommer ha mer nytta av den här säsongen jämfört med vad vi hade ifjol.

Vad har du för egna målsättningar med säsongen?
– Jag hoppas kunna vara med så mycket som möjligt och göra det som behövs för att vi ska kunna vinna matcher. Det är de enda målsättningarna jag har.

Förbundskoll: Herr Div 1 Södra
Nedräkning inför innebandysäsongen


Författare: Jonas Gustavsson