2009-09-12 18:30

Pixbo satsar på nytt

Prio ett för Pixbo med nye tränaren Jan-Inge Forsberg är undvika bottenstriden. "Säsongen kan bli både fågel och fisk", säger Forsberg.

Uppladdning inför innebandysäsongen:

Lag: Pixbo
Serie: ElitserienIsabell Krantz och hennes Pixbo siktar mot slutspel. Foto: Kenneth Strignérus.


5:a serien, SM-kvartsfinal

- Det är svårt att kommentera förra årets säsong, när man inte var med själv, men jag tycker att det kunde ha varit bättre i serien och att det blev hygglig ordning i slutspelet. En halvdan säsong, konstaterar Pixbos tränare Jan-Inge Forsberg.

 
Pixbo byter ut sina tränare och ny damansvarig är Jan-Inge Forsberg, som var med och startade klubben 1981. Han har varit ordförande eller vice ordförande i Pixbo i 28 år och tränat Pixbos herrar samt varit förbundskapten för herrlandslaget.

- Jag började träna min dotters lag med Hans Wallenstam och stötte ihop med Jyrki Dahl. Sedan sju år tillbaka har vi varit en tränarduo och nu är han också assisterande tränare för Pixbos damer, säger Forsberg.

Jan-Inge Forsberg har spelidén klar för sig.

- Vi ska spela innebandy i den bemärkelsen att vi ska vara i rörelse hela tiden i både anfalls- och försvarszon. Vår grundidé är 2-1-2, men vi ska försöka spela 2-2-1 också, menar Forsberg.

 
Pixbo står för en stor spelaromsättning och har endast åtta spelare kvar från förra årets trupp.

- Vi är nöjda med vår trupp som består av unga och duktiga spelare. Det finns inte så många spelare att leta efter och därför kör vi så här nu. Det kan verkligen bli berg- och dalbane säsong, siar Forsberg.

Nya är Johanna Dahlin (Balrog) som ska ut och resa, är tillbaka när serien vänder, Malin Eriksson (Surte), Carolina Jönsson (IBF Göteborg) samt att man lyfter upp 10 tjejer från juniorlaget.

- Dessa tjejer har varit oerhört framgångsrika och ska framför allt vara med och få lite tempo och rutin. Vi har inga krav på dem att prestera, säger Forsberg.

Sara Simonsson har varit utlånad, men vill spela i Pixbo – om hennes jobbsituation löser sig.

- Vi jobbar hårt med den biten och om Sara kan spela med oss blir hon en riktig bubblare, menar Forsberg.

 

Johanna Dahlin ansluter från Balrog. Foto: Kenneth Strignérus.
  
 
Jessica Holmgren (flyttar till Växjö p.g.a. arbetet), Helena Andersson (slutar, motivationsbrist), Emmy Persson (studier), Rachel Mleczkovicz (Falun) och Alexandra Lidström (studier).

- Alexandra Lidström ska spela i ett division 1 lag som vi har samarbetsavtal med. Därför kan hon komma tillbaka om tillfälle ges. Visst har vi tappat en del rutin, men spelare som inte är spelsugna tillför ingenting. Då är en hungrig juniorspelare att föredra, tycker Forsberg.


- Vi har valt den yngste och den äldste i laget som totalt jämbördiga lagkaptener. Det är Emma Arvidsson, som är ett föredöme och har spelat länge i klubben, samt Jorunn Göransson som alltid sätter laget främst, säger Forsberg.

 
- När Camilla Nilsson är på rätt humör, är hon en fantastisk spelare och landslagsbacken Isabell Krantz är viktig för oss, framhåller Forsberg. 

 

Camilla Nilsson är en viktig kugge i Pixbo. Foto: Kenneth Strignérus.

 
- Backen Jorunn Göransson är snabb, brytningssäker och mycket allround. Hon är bra på det mesta men kan också förbättra allt, tycker Forsberg.

 
Jan-Inge Forsberg menar att man har ett ungt, nytt lag och Pixbo bygger för att nå framgångar på sikt.

- Prio är att ha lag bakom oss och når vi slutspel är det fantastiskt. Väl där kan vi toppa upp med bland annat Johanna Dahlin som är tillbaka vid den tidpunkten. Början av serien är oerhört viktig, vår säsong kan verkligen sluta med både fågel och fisk, avslutar Jan-Inge Forsberg.

Målvakter: Jennie Svedberg, Mikaela Johansson

Backar: Ann-Sofie Johansson, Jessica Jedenborg, Sofia Selin, Emelie Lundin, Emma Arvidsson, Jorunn Göransson, Isabell Krantz, Anna Johansson

Forwards: Mathilda Sandberg, Anna Jönsson, Petra Weiss, Sofie Engel, Lina Forsberg, Johanna Dahlin, Theres Persson, Julia Larsson, Carolina Jönsson, Camilla Molander, Daggmar Magnusson, Camilla Nilsson, Malin Eriksson, Emma Dahl, Catrin Arbelius

Nedräkning inför säsongen

Författare: Gittan Gunnarzon Ahonen