2009-09-16 11:15

Örnsköldsvik ska slå tillbaka

Fjolåret var något av en missräkning för Örnsköldsvik, men nu anser tränaren Martin Olofsson att förutsättningarna är bättre - och därmed ska laget också ta ett steg framåt.

Uppladdning inför innebandysäsongen:

Lag: Örnsköldsvik
Serie: ElitserienCamila De Santana och hennes Örnsköldsvik siktar mot slutspel. Foto: Kenneth Strignérus.


11:a i Elitserien
För Örnsköldsvik var förra säsongen något av en missräkning och lagets tränare Martin Olofsson tycker inte att laget kom upp i någon högre standard.

- Vi var inte spel- och prestationsmässigt bra, vilket alla var delaktiga i, anser Olofsson.

 
Martin Olofsson är huvudansvarig för tredje säsongen och sköter coachbiten. Till sin hjälp har han tränaren Johan Hidling, fysansvarige Niclas Grön och målvaktstränaren Lennart Svensson.

- Alla har ansvar för sina delar och vi ska jobba vidare med att få ut max av truppen. Vi ska kombinera offensiv innebandy med en strikt defensiv, alla ska veta vad som gäller på planen, menar Olofsson.

 
- Vi har minskat truppen från 24 spelare till 20 och som det ser ut nu ska vi inte värva fler, men om rätt spelare dyker upp finns det alltid möjligheter, anser Olofsson.

Till Örnsköldsvik har Anna Renström (Dalen) anslutit.
- En backtyp vi sökte, hon är en komplett spelare med landslagsmeriter, beskriver Olofsson.

Maja Hidén (Skattkärrs IK) har flyttat till Örnsköldsvik då hennes pojkvän ska spela i ishockey i staden och hon har ”tränat sig in i truppen”.
- Maja visar en enorm kämpavilja och är en tuff back som alltid ger 100 %, berömmer Olofsson.

Dessutom lyfter man upp några tjejer från juniorlaget samt att Sara Nyberg gör comeback efter tre års skadefrånvaro på grund av knäproblem. 
  
 
Lena Martinell (slutar), Maria Lundblad (slutar) och Violetta Vögeli (Schweiz).

- Violetta hade jag gärna velat behålla, hon hade stor kapacitet, men var tvungen att flytta hem på grund av sitt arbete, säger Olofsson.


- Vår lagkapten Stina Näktergal kände själv att vi borde jobba in en yngre spelare som lagkapten. Elin Tjärnström blir därför vår nya lagkapten, säger Olofsson.

 

Landslagsforwarden Stina Näktergal har lämnat över kaptensbindeln till landslagskollegan Elin Tjärnström. Foto: Kenneth Strignérus.

 
- Elin Tjärnström är hjärtat i laget och har utvecklats både i laget och i landslaget. Hon är målinriktad och har mycket vilja, tycker Olofsson. 

 

- En spelare som innebandyfolket nog inte känner igen, är Johanna Blomkvist. Hon gjorde sin första säsong hos oss förra säsongen och är en given center. Johanna har en bra spelblick och ett ruskigt tempo och är framtidens innebandyspelare, menar Olofsson.

 
- Vårt mål är att utveckla laget och att ta ett steg till, slutspel. Då krävs en jämnare säsong av oss och att vi inser att varje match är viktig. Jag har också fått bättre förutsättningar denna säsong, med en ledarstab som är komplett. Detta betyder att vi kan specialträna spelarna individuellt och bli bättre som lag, avslutar Martin Olofsson.

Målvakter: Emelie Persson, Therese Nordlund

Backar: Johanna Persson, Sara Nyberg, Elin Gustafsson, Anna Renström, Maja Hidén, Amanda Lindquist, Sofia Hedin, Josefin Hellström, Camila De Santana

Forwards: Johanna Blomqvist, Therese Angerstig, Elin Tjärnström, Stina Näktergal, Sara Tjärnström, Malin Nordin, Sara Ullsten, Maria Hörnsten, Veronica Engström, Isabell Larsson

Nedräkning inför säsongen

Författare: Gittan Gunnarzon Ahonen