2009-09-11 06:55

Örebro ska spela rolig innebandy

Ifjol blev Örebro SK IBK trea i division ett mellersta, ett mer än godkänt resultat. Men visst vill klubben, precis som alla andra, till SSL.

Och dit ska man nå genom att spela en rolig innebandy. I alla fall om man får tro nyförvärvet Villiam Aspegren.

– Hela laget kommer att spela en rolig innebandy och jag tror att vi blir ett av de roligaste lagen att titta på i hela division ett, säger Villiam som själv är en stor tekniker.

– Det handlar främst om att spela en kul innebandy.

Villiam Aspegren spelade ifjol i Axberg i division två och levererade där 33 poäng (13+20) på 17 matcher. Därmed var 20-åringen bäst i laget.

Örebrotränaren Andreas Nordh sparar inte heller på superlativen när han ska kommentera nytillskottet.

– Han är innebandyns Zlatan och har alla förutsättningar att bli en riktig publikfavorit, sade Nordh till Örebros hemsida.

Epitetet ”innebandyns Zlatan” har stämplats på flera spelare. Aspegren är alltså en av dem.

– Det är alltid kul att bli jämförd med någon som är riktigt stor inom sin idrott. Jag spelar väl likt honom med mycket dribblingar. Det är handlar om att spela en rolig innebandy med fart och fläkt, och inte bara stå och skjuta. Det är ju så innebandyn ska vara, säger Villiam.

Tror du att du kan fortsätta ösa in poäng i division ett också?
– Det hoppas jag, men det återstår att se. Jag kommer inte att ändra min spelstil från division två bara för att jag spelar i division ett, och jag hoppas att min spelstil ska ge samma utdelning igen.

Ju högre upp i seriesystemet man kommer, desto mer inriktat på taktik och spelsystem blir det. Kan det hämma en tekniker som du?
– Av det jag sett i division ett så tror jag inte att det ska hämma mig den här säsongen. Ser man till SSL där det är ännu mer taktikinriktat så är det klart att det blir svårare. I SSL är det strikt och det ska spelas på ett visst sätt, men i ettan tror jag att det kommer att gå bra för min del.

Man kan misstänka att du är en spelare som gärna har en friare roll?
– Ja, det får jag väl säga. Jag gillar inte att bli upplåst och bara stå på ett ställe, utan jag vill kunna röra mig över hela planen.

Örebro var nöjda med säsongen som gick, och tanken är att laget ska vara ett topplag även den här säsongen. Om klubben är redo för SSL ännu, återstår dock att se.

– Klubben har varit aktiv på spelarfronten och jag tror verkligen att det kommer att gå bra för oss. Både jag och klubben siktar på att ta oss upp till högsta serien, och jag tror verkligen att det kan hända, säger en hoppfull Villiam Aspegren.

Förbundskoll: Herr Div 1 Mellersta
Nedräkning inför innebandysäsongen


Författare: Jonas Gustavsson