Mora siktar högre - Innebandy.se
2009-09-06 08:00

Mora siktar högre

Kais Mora åkte ut i kvartsfinal ifjol men nu vill man nå längre. "Det unga laget har blivit ett år äldre och kan Falun, kan vi...", säger Michael Holback.

Uppladdning inför innebandysäsongen:

Lag: Kais Mora
Serie: ElitserienKatarina Prandes och hennes Kais Mora vill göra som Falun ifjol - det vill säga överraska och ta sig till final. Foto: Kenneth Strignérus.


8:a Elitserien, SM-kvartsfinal

- Vi kom inte upp i vår fulla potential och fick kämpa för att ta oss till slutspel. Väl där gjorde vi två bra matcher mot Iksu och hade dem i gungning. Som helhet är säsongen en liten besvikelse, menar Kais tränare Michael Holback.

 
Michael Holback och Roger Jonsson forsätter med sitt delade ledarskap för Kais.
- Den som har bäst idéer bestämmer, förklarar Holback samarbetet.

Holback har varit i föreningen sedan 1982 och det är fjärde säsongen han och Jonsson kamperar ihop i Kais.

- Vi ska spela aggressivt och kreativt. När vi tekar ställer vi upp med 2-1-2, sedan återstår det för motståndarna att se hur vi spelar, säger Holback kryptiskt.

 
Kais/Mora har värvat landslagsbacken Elin Reinestrand från Karlstad, vilket tränare Holback är mycket nöjd med.

- Vi har kartlagt henne under flera år nu och ville ha över henne redan förra året, men då hade hon ett år kvar i skolan. Elin tycker själv att vi spelar roligt och vassa skott från backposition har hon en unik spetskompetens hos oss, säger Holback. 

 

Landslagsbacken Elin Reinestrand är klar för spel i Kais Mora till den här säsongen. Foto: Bildbyrån.


Från IBC Östersund har Kais hämtat unga forwarden Jessica Eriksson, som slog svenskt poängrekord i division 2.

- Jessica är en poängmaskin med högt tempo i spelet, beskriver Holback.

Totalt blir Kais/Mora 15 utespelare och två målvakter i A-truppen, men man har möjligheten att låna spelare från B-truppen som ska spela i division 2.

- Vi vill ha spelare som passar in i vårt sätt att spela och tänka innebandy och tittar hellre på det än hur många landskamper man har spelat. Vi har också en enorm ungdomsverksamhet och många spelare pockar på underifrån, säger Holback.

 
 
Sofia Andersson slutar för att rehabträna och Louise Bäcke ska satsa på sina studier.

 

Louise Bäcke väljer studier framför innebandyn. Foto: Kenneth Strignérus.


Tränarna ska låta laget säga sitt om vem som blir lagkapten, men man vill ha en kapten som peppar laget och är en positiv förebild.

- Det är ett plus om lagkaptenen kan diskutera extra ingående med tränarna och bidra med spelarperspektiv, menar Holback.

 
- Vår målvakt Sandra Fredriksson är stabil med en personlighet som ger mycket energi till laget både på och utanför planen. Hon bidrar med ett lugn i försvarsspelet vilket ger energi till anfallsspelet, tycker Holback.

 
- Amanda Larsson har alla kvalitéer för att bli en riktigt bra spelare. Hon är snabb, teknisk, har bra skott och spelsinne och är även en slitvarg. Amanda var ny förra året, men har nu acklimatiserat sig i laget och Elitserien, säger Holback.

 
- Vi känner stor revanschlusta och vill prestera bättre än förra året som slutade med förlust mot Iksu i kvartsfinalen. Det unga laget har blivit ett år äldre och kan Falun, kan vi…, avslutar Michael Holback.

Målvakter: Sandra Fredriksson, Johanna Holknekt

Backar: Amanda Johansson, Martina Löf, Lina Hansson, Elin Reinestrand

Forwards: Katarina Prandes, Lina Arvidsson, Michelle Rydin, Therese Karlsson, Johanna Persson, Petra Hansson, Kajsa Reingård, Ingela Hansson, Sara Helin, Amanda Larsson

Nedräkning inför säsongen

Författare: Gittan Gunnarzon Ahonen