2009-09-03 08:00

Lockerud tillbaka i eliten igen

Gamla anrika storklubben Lockerud är tillbaka i eliten igen - och där vill man stanna. Ikonerna Åsa "Kotten" Karlsson och Johanna Ekeroth är redo för utmaningen.

Uppladdning inför innebandysäsongen:

Lag: Lockerud
Serie: ElitserienVeteranen Johanna Ekeroth - här i landslagsdressen för många år sedan - är "still going strong". Foto: Bildbyrån.


1:a division 1 Västra, 1:a i kvalet till Elitserien

- Förra säsongen gick över förväntan då vi höll på att åka ur samma serie året innan och vi förlorade ingen match under ordinarie tid. Skillnaden mot förra året är att vi har fyllt på truppen med rutin och poänggörare. Vi genomförde även en tuff försäsongsträning vilket dessa tjejer nog inte var vana vid, menar Lockeruds tränare Åsa ”Kotten” Karlsson.

 
Åsa Karlsson är huvudansvarig och tränade laget sin första hela säsong förra året. Säsongen innan hjälpte hon till samtidigt som hon tränade Huddinge.

Kjell-Åke Adamsson är assisterande tränare, liksom han var ifjol.

- Vi behåller vårt grundspel och vill inte bara försvara och stå på egen planhalva, utan vi ska spela en positiv och offensiv innebandy i den mån det går. Det utvecklar även spelarna vilket vår unga trupp behöver, anser Karlsson.

 
Åsa Karlsson kommenterar nyförvärven:

Elin Gustavsson (Fröjered): Konditionsstark center med bra spelförståelse.

Angelica Fallqvist (varit mammaledig): Backen ”Falle” har kört stenhårt för att komma i form, hon är en pådrivare som höjer vårt försvarsspel.

Lockerud kommer att fylla på truppen från flickor -94. Nu har laget en träningstrupp på 28 spelare och siktar på att minska den till 18 utespelare och två målvakter. Övriga spelare går då till Lockerud Ungdom i division två.

- Vi har som önskemål att få in fler spelare med rutin från Elitserien, men det är svårt att få spelare att flytta när vi inte finns många lediga jobb i Mariestad. Vi fortsätter att söka för att stabilisera den unga truppen, säger Karlsson.
 
 
Det är endast Sandra Skogsberg som lämnar Lockerud, då hon ska arbeta på annan ort.


- Åsa Svensson är Lockeruds lagkapten för att hon är en lagspelare ut i fingerspetsarna och hon visar alltid en härlig moral, ger alltid 100 % för laget. En kapten som bryr sig, både på och utanför banan, berömmer Karlsson.

 
- Våra målvakter Stina Persson och Josefin Wallin Börjesson är jämngoda och kommer att få betydande roller. Som nykomling får vi många skott emot oss och då är det jätteviktigt att målvaktsarbetet fungerar. Både Stina och Josefin är träningsvilliga och tävlingsinriktade som vi också vill använda som anfallsvapen, säger Karlsson.

 
- Sandra Blomqvist har varit med ett tag nu då hon gjorde debut i A-laget redan som 13-åring. Hon är nu en mogen 16-åring som har skaffat sig en hel del rutin på vägen och kommer att bli en otrevlig överraskning för många lag, tror Karlsson.

 
- Vi siktar på att hänga kvar i Elitserien, avslutar Åsa Karlsson.

Målvakter: Josefin Wallin Börjesson, Stina Persson

Backar: Annie Rosén, Malin Ekström, Anna Magnusson, Jessica Andersson, Evelina Eklund, Annie Jönsson, Åsa Svensson, Antonia von Zweigbergk, Angelika Fallquist

Forwards: Alexandra Larm, Karin Didriksson, Marjo Nieminen, Therese Skoglöf, Mathilda Groth Nilsson, Johanna Ekeroth, Marie Sandberg, Malin Blom, Jenny Lundman, Linda Söderberg, Elin Gustafsson, Amanda Pesonen, Sandra Blomqvist

Nedräkning inför säsongen

Författare: Gittan Gunnarzon Ahonen