Karlstad ska vara bättre än ifjol - Innebandy.se
2009-09-08 07:25

Karlstad ska vara bättre än ifjol

Några tongivande spelare har lämnat Karlstad, men det hindrar inte klubben från att sikta uppåt. "Alla lag som spelar i Elitserien bör sikta på slutspel", säger tränaren Patrik Helgesson.

Uppladdning inför innebandysäsongen:

Lag: Karlstad
Serie: ElitserienSofia Haglund och hennes Karlstad suktar efter att få spela slutspel. Foto: Kenneth Strignérus.


12:a i serien

Målet för Karlstad var att nå slutspel, men till slut var man nöjda med att hänga kvar.

- Vi hade många nya i truppen och lyckades inte avgöra matcherna vilket resulterade i flera uddamålsförluster. Sedan gjorde vi minst mål av alla i serien och då gick det som det gick, menar Karlstads tränare Patrik Helgesson.

 
Patrik Helgesson fortsätter som huvudtränare och till sin hjälp har han tre assisterande tränare; Lars Dahlström, Fredrik Filberg och Stefan Grähs. Den sistnämnde tränade herrlaget förra säsongen, men har tidigare erfarenhet av att träna damer. Mikael Jern är Karlstads fystränare och kommer vara med hela säsongen, för att bibehålla en bra form.

- Det har fungerat bra defensivt under förra säsongen så vi bygger vidare där. Offensivt behöver vi mer kreativitet och fler avslut, vilket vi hoppas införa i vårt spel denna säsong, säger Helgesson.

 
Patrik Helgesson kommenterar nyförvärven:

Beatrice Lundberg och Ida Persson (Sjöstad): Lokala unga tjejer som vi hoppas mycket på.

Katrin Göransson (comeback): Defensiv, klok och stabil forward.

Sofia Nilsson (comeback): Ödmjuk, målfarlig matchvinnare.

Lisa Haglund (Munkfors): Rejäl och tuff back.

Mikaela Malgerud (Munkfors): Ung och träningsvillig målvakt.

Elin Jonsson (Telge): En målvakt som är pigg och rapp.

Emma Vieweg (Skattkärr): Vill satsa och har förutsättningarna att bli en bra elitspelare

- Vi är bara 16 utespelare samt tre målvakter i truppen och behöver fylla på med 2-3 spelare till, helst en back, anser Helgesson.

 
 
Sara Hjorting (Täby), Sandra Håkansson (Täby), Elin Reinestrand (Kais/Mora), Emma Lövgren (Skattkärr), Malin Andersson (Skattkärr), Karin Hallberg (Oklart), Camilla Wikström (slutar), Emma Ramefeldt (slutar), Mari Amundsen (slutar), Annika Wallman (oklart), Ann-Sofi Falk (slutar), Magdalena Scheri (slutar).

- Vi visste tidigt att Elin Reinestrand skulle byta klubb, men Sara och Sandra var tunga förluster. Sara var riktigt bra på slutet och Sandra producerade mycket framåt, konstaterar Helgesson.

 

Elin Reinestrand har lämnat Karlstad. Foto: Kenneth Strignérus.


- Lina Segerblom fungerade ypperligt ifjol och får hjälp av Pernilla Haglund, som är en social och positiv tjej. Bägge är bra föredömen både i laget och för Karlstad innebandy, tycker Helgesson.

 
- Moa Vieweg har en fruktansvärt hög nivå och alla egenskaper som en innebandyspelare ska ha. Hon byter position från center till forward och är oerhört viktig för oss, tycker Helgesson.

 

Moa Vieweg blir viktig. Foto: Kenneth Strignérus.

 
- Jennie Andersson kom ny från division två ifjol och blev vald till årets innebandyspelare i Värmland. Hon är extremt träningsvillig och kommer säkert ta ett kliv till i år. Beatrice Lundberg är endast 16 år och vi vill inte sätta press på henne, men hon har en vinnarskalle utöver det vanliga. Hon kommer säkert att överraska många lag, tror Helgesson.

 
- Alla lag som spelar i Elitserien bör sikta på slutspel, så vi ska vara bättre än förra säsongen och har kört hårt sedan i maj med fem pass i veckan. Spelarna har svarat bra på träningen vilket är kul att se, avslutar Patrik Helgesson.

Målvakter: Elin Forsberg, Elin Jonsson, Mikaela Malgerud

Backar: Pernilla Haglund, Sofia Haglund, Lisa Haglund, Carolin Persson, Madelene Carlsson

Forwards: Sofia Nilsson, Jennie Dalgren, Lina Segerblom, Katrin Göransson, Sara Wennberg, Beatrice Lundberg, Ia Kaugaasar, Moa Vieweg, Emma Wieweg, Ida Persson, Jennie Andersson, Katarina Porth

Nedräkning inför säsongen

Författare: Gittan Gunnarzon Ahonen