2009-09-01 08:00

Hon blir det nya studioankaret

TV 4 laddar upp inför höstens TV-sändningar av innebandy och det blir med ett nytt studioankare: Marika Eriksson.

Hon ersätter Andreas Vanberg som ledde sändningarna ifjol. Marika Eriksson var förra säsongen studioankare för kanalens sändningar av HockeyAllsvenskan.

– Jag har kört ishockey både i år och ifjol så har inte hunnit titta så mycket på de innebandysändningarna vi gjorde ifjol men jag ser detta som en rolig utmaning, berättar Marika.

– Jag är inte uppvuxen med innebandy som den är nu, så explosionsartat stor som den blivit, men det är en uppstickarsport med många engagerade människor och det tycker jag är spännande. Den växer fortfarande. Jag har alltid varit nyfiken på innebandy. 

 

Marika Eriksson blir nytt studioankare för innebandysändningarna på TV 4. Foto: TV 4.


Marika Eriksson har en gedigen karriär som sportjournalist bakom sig och det var ingen tvekan om att det var drömmen redan som liten.

– Jag har alltid känt att jag kommer att hålla på med sport i någon form. Jag idrottade som liten och då kände jag att sport måste finnas i mitt liv, annars dör jag inombords, berättar hon.

Men du sysslade med radio först?
– Jag lyssnade mycket på Sportextra när jag var liten och det var därför jag blev sportjournalist kan man säga. Jag hade min praktik på Radiosporten, sedan frilansade jag där och på Radio Stockholm, Radio Västmanland och Radio Uppland och reste runt och gjorde sportinslag. På Radio Stockholm gjorde jag flera innebandyinslag i slutet av 90-talet, berättar Marika som sedan hamnade i TV-rutan istället.

– Jag fick erbjudande från Tipp-TV där fick jag fast anställning och då blev det mycket fotboll. Efter det var jag ett år på TV 3 och var med på hockey-VM, och sedan blev det TV 4 där jag blivit kvar.

Studioerfarenheten från de senaste åren tar Marika Eriksson nu med sig till innebandyscenen. Exakt hur upplägget kring sändningarna kommer att se ut är inte helt spikat ännu.

– Det kommer att bli ganska likvärdigt med hockeyn och det blir studiosnack och intervjuer, berättar Marika.

Skaderisken är mindre när du nu ”bara” kan bli träffad av plastbollar istället för gummipuckar i alla fall?
– Ja, precis (haha), och sedan kommer man ju närmare spelet och närheten känns viktig.

Din intervjuteknik då, hur lägger du upp den?
– Det beror helt på, det beror på vad vi ska prata om och det beror på vilken del av matchen som man är i. Det har helt att göra med situationen.

Är du flexibel eller uppstyrd av manus vad gällande intervjuer?
– Jag är ganska flexibel. Man får börja med en grundfråga och sedan får man utgå från den och får man oväntade svar så får man köra vidare på det. Kommer man in på något spännande så får man inte vara bunden vid manus, för då är det nyheten som är det viktiga. Man måste nysta fram det viktiga.

Det blir alltså intressanta intervjuer i höst?
– Ja, och jag är ganska ettrig och envis när det gäller att få svar och det kommer jag inte att ändra på (haha).

De första TV-matcherna spikade


Författare: Jonas Gustavsson