Gruppen viktigast för Rönnby - Innebandy.se
2009-09-11 07:00

Gruppen viktigast för Rönnby

Rönnbytränaren Johan Kökeritz har meddelat att gruppen är viktigast, inte tabellplaceringen - och fjolårets semifinallag har som grundmålsättning att nå slutspel.

Uppladdning inför innebandysäsongen:

Lag: Rönnby
Serie: ElitserienSara Stålberg och hennes Rönnby prioriterar gruppen och lagkänslan. Foto: Kenneth Strignérus.


3:a i serien, semifinal

- Vi gjorde en kanonsäsong med tanke på alla skador, vi saknade Sanna Tuominen mycket. I slutspelet slog vi ut Pixbo och gav Balrog en jättefight i semifinalen. Spelarna fick testa på att ha en herrtränare och fick en nytändning. Vi har haft väldigt kul tillsammans hela säsongen, konstaterar Rönnbys tränare Johan Kökeritz.

 
Johan Kökeritz fortsätter som huvudansvarig, men utan assisterande tränare.

- Jag fungerar inte bra med en assisterande tränare och det är svårt att hitta någon som tänker likadant. Jag får hjälp av mina lagledare när det behövs, menar Kökeritz.

Lagledare är Ulrika Jönsson och Linda Emterby, Jonny Kvist och Patrik Olofsson är materialförvaltare och Tomas Persson agerar målvaktstränare.

- Vi ska spela en slags blandning av 2-1-2 och 2-2-1, det beror på hur vi ska vinna matcherna. Vi vill gärna kontra och har valmöjligheter i spelet då våra spelare är bra tränade, anser Kökertiz.

 
Johan Kökertiz kommenterar nyförvärven:

Alexandra Högberg (Västerås IB): Unga lovande back med enorm kapacitet.

Mirja Viklund (Dalen): I och med att Mirja anslöt är det inget lag som slår oss på målvaktssidan.

Rebecka Norrman (Dalen): Stabil elitseriespelare som har ett bra skott som hon gärna använder.

Moa Schilström (Dalen): Det finns inga gränser för hur bra hon kan bli, fantastiskt spelsinne och träningsvillig.

Anna Sjögren (Dietlikon, Schw): Bra handleder, tuff liten tjej. En långsam Sanna Tuominen som kommer att överraska.

- Truppen består av 14 utespelare och tre målvakter samt att vi har ett farmarlag i division 1 som vi kan låna spelare av vid behov. Två av tre träningar i veckan möter vi ett herrlag, vilket ger bra motstånd, tycker Kökeritz.
 
 
Maiju Merikanto (Sala Silverstaden), Angela Vigell (ej nytt kontrakt), Anna Didriksson (Norge), Jenny Nyman (slutar) och Matilda By (Rönnby Ungdom)

- Anna Didriksson är ett jättetapp, mestadels för hennes egenskaper vid sidan av planen. Hon är en ledartyp och avlastade Karro Widar i den rollen, säger Kökeritz.

 

Anna Didriksson har lämnat Rönnby. Foto: Kenneth Strignérus.


- En stark grupp behöver ingen lagkapten, därför ger vi alla möjligheten och roterar i laget. När slutspelet drar igång blir det Karolina Widar som tar bindeln, säger Kökeritz.

 

Karolina Widar blir valet som lagkapten när, eller om, det blir slutspel framåt våren. Foto: Kenneth Strignérus.

 
- Sanna Tuominen är världens bästa forward och en viktig spelare hos oss. Hon skadade sig förra säsongen, rent fysiskt är Sanna tillbaka men mentalt tar det längre tid. Jag räknar med att det tar hela hösten för henne att komma igång, menar Kökeritz.

 
- Det känns som om det blir åka av för Sanna Scheer den här säsongen. Hon är bollsäker, snabb, vågar skjuta och passningarna sitter på bladet. Sanna är också en back som vågar göra sin spelare, berömmer Kökeritz.

 
- Vi kommer låta alla få speltid och siktar på en plats bland de åtta första. Gruppen är viktigast i serien och av den anledningen vill jag inte toppa, förklarar Kökeritz.

Målvakter: Hanna Pettersson, Emma Widar, Mirja Wiklund

Backar: Sanna Scheer, Hillevi Carlsson, Alexandra Högberg, Caroline Bagge, Katarina Tuominen

Forwards: Karolina Widar, Malin Hansen, Rebecca Norrman, Malin Wikström, Anna Sjögren, Sara Stålberg, Moa Schilström, Susanna Tuominen, Alice Tonneman

Nedräkning inför säsongen

Författare: Gittan Gunnarzon Ahonen