2009-09-11 06:50

Förbundskoll: Herr Div 1 Mellersta

Vi laddar upp inför säsongen med att kolla upp läget i förbundsserierna. Nu är vi uppe i herrarnas division ett, och nästa anhalt blir division ett mellersta.

 

Uppladdning inför innebandysäsongen:

 

Serie: Herrar Division Ett Mellersta

 

Föreningarna reflekterar över den kommande säsongen:

---

Finspång IBK

Tränaren Kalle Ramlöv om…

… förväntningarna: Fokus på den här säsongen är att sätta ett nytt spelsystem och utveckla spelarna i det. Vårt mål är att nå Allsvenskan.
… profilen: Robin Landberg, Forward, 22 år. Egen produkt som växer för varje år. Stark, bra teknik, skott och spelförståelse.

Nyförvärv: Marcus Persson, IBF Norrköping; Admir Talic, Åby IBK; Josef Georgii, Fredrikstad; Erik Junsten, IBC Östersund; Jonas Strandelin, Öjebyns IBF; Anton Eliasson, Öjebyns IBF

---

IBK Lidköping

Tränaren Lars Selander om…

… förväntningar: En jättetuff serie utan "livlinor". Vi siktar på att kvalificera oss för Allsvenskan trots den tuffa serien.
… profilen: Mattias Hasselström/center. Är tillbaka efter två år (guld/silver) i Warberg och kommer att betyda mycket för oss.

Nyförvärv: Mattias Hasselström, c, Warberg; Kristoffer Palm, mv, Växjö IBK; Adam Grufvisare, b/c, Vara IBK; Emil Olsson, f, comeback efter uppehåll senast Röke IBK;  Alexander Lidström, f, comeback egen produkt; Linus Göransson, b, egna U-laget

---

Hässelby SK IBK

Har ej svarat.

---

Karlstad IBF

Sportansvarige Nils Adolfsson om…

… förväntningarna: Tränare Nicho Wilbourne: Gå vidare till allsvenskan
… profilen: Hela Laget!

Nyförvärv: Jakob Kjellman, Skoghall; Adam Colling, Nils Lindeman och Tom Colling, Sjöstad IF; Robbin Granlund, GS86

---

Lesjöfors/Filipstad IBK

Har ej svarat.

---

Lillån IBK

Sportchefen Daniel Rönnberg om…

… förväntningarna: Vi storsatsar nu för att  nå Superligan inom 3-4 år. Tanken är att bygga ett helt nytt lag från grunden och göra det med unga talanger från länet. Målsättningen är att nå den nya serien, Allsvenskan.
… profilen: Marcus Alpstam, skyttekungen med över 300 poäng i Lillåntröjan. Han är en fruktad målskytt som bokstavligen sköt oss till division ett. Marcus kommer att göra mycket mål även i år.

Nyförvärv: Robin Jatko, Karlskoga IBK; Mattias Larsson, Alba IBK; Ryan Halldèn, ÖSK Innebandy; Fredrik Krusell, IBK Wasahus; Simon Palmen, uppflyttad från juniorlaget; Johan Kapple, uppflyttad från juniorlaget; Martin Eriksson, uppflyttad från juniorlaget; Andreas Palm, WSK Lindesberg

---

Linköpings IBK

Tränaren Stefan Hedlund om…

… förväntningarna: Förväntningarna är stora på säsongen. Dels att vi ska försöka vara ett lag i toppen på den tuffa Mellersta serien där vi är nykomlingar. Dels har vi förväntningar på att vara med i en riktigt jämn serie där vi tror att Karlstad, Örebro och Onyx hör till toppkandidaterna. Vi och Visby har ambition att vara där uppe och störa också!
… profilen: Vi har Anton Karlsson – en av de stora backtalangerna i laget som vi hoppas får en U19 biljett efter ett väl genomfört landslagsläger på Bosön. En modern försvarare som vi hoppas lite extra på den här säsongen

Nyförvärv: Fredrik Danebrand, Joakim Ström och Linus Pettersson från Finspång kommer med hunger på framgång efter några skrala år i Finspång. Sedan har vi poängkungarna Johan Ragvald från Solfjäderstaden samt Mikael Andersson från Visby. Sedan är både jag, Stefan Hedlund, och Daniel Pettersson nytt tränarpar från och med den här säsongen, och vi går in i ett redan bra sammansvetsat ledarteam.

---

Onyx IBK

Tränaren Tom Iversjö om...

… förväntningarna: En tuff serie där många lag kommer vara med länge i kampen om både platsen till SSL-kval och de allsvenska platserna. Många lag satsar hårt och har stora förväntningar på sig. Örebro och Linköping med Karlstad som outsider ser jag som potentiella seriesegrare. Våran förhoppning är att vara med i racet så länge vi kan!
… profilen: Rabi Kahlaji - en spelare med en fantastisk touch och som kan utnyttja detta genom att vara väldigt oberäknelig med boll.

Nyförvärv: Oscar Janthe, Nykvarn; Jonas Wiberg, Nykvarn; Alexander Radloff, Nykvarn

---

Skoghalls IBK

Marknadsgruppens Pelle Lundström om...

... förväntningarna: Kul med en säsong som gäller "lite extra" då det är kvalificering till Allsvenskan. För egen del ska det bli intressant att se hur laget utvecklas. Vi tycker att vi under de säsonger vi varit med i ettan tagit små kliv framåt hela tiden, skall bli spännande att se hur långt det räcker i år.
... profilen: Kristian Wendel, rutinerad fältherre som skall leda laget mot allsvenskan.

Nyförvärv: Håkan Wingskog, GS86; David Eriksson, Lesjöfors/Filipstad; August Eriksson, Karlstad IBF; Mikael Lundberg, Våberg; Patrik Nilsson, åter från Norge; Erik Persson, KAIS Mora; Sebastian Green, åter från utlån till Grums.

---

Visby IBK

Har ej svarat.

---

Älvsjö AIK

Har ej svarat.

---

Örebro SK IBK

Har ej svarat.

---

Fotnot: Föreningarna är kontaktade via mail.

I fokus: Villiam Aspegren, Örebro
Nedräkning inför innebandysäsongen


Författare: Jonas Gustavsson