2009-09-07 07:40

Förbundskoll: Dam Div 1 Västra

Vi laddar upp inför säsongen med att kolla upp läget i förbundsserierna. Nästa serie i damernas division ett att avverkas är den västra serien.

 

Uppladdning inför innebandysäsongen:

 

Serie: Damer Division Ett Västra

 

Föreningarna reflekterar över den kommande säsongen:

---

Linköpings IBK

Tränaren Göte Rosth om…

… förväntningarna: Ingåendet i Linköping IBK har gjort att vi fått en bred och stark trupp. Stommen är tjejer från Bergs och Linköping. Vi har som målsättning att hamna topp-tre.
… profilen: I år har vi många som kan kliva fram, men ett mycket säkert kort är vår sista utpost Sofia Pettersson. Sofia är en målvakt som har en mycket hög lägstanivå.

Nyförvärv: Emelie Rosén, Husqvarna IK; Linnéa Almlöf, Sten Sture; Karolina Holm, Mjölby; Jessica Ivarsson, Mjölby; Johanna Larsson, Skattkärr

---

IBK Vänersborg

Tränaren David Karlsson om…

… förväntningarna: Att vi själva förbättrar oss som lag och att våra motståndare bjuder på bra innebandy samt har bra matcharrangemang så det blir roligt att åka på bortamatcher med mycket publik.
… profilen: En för alla, alla för en laget är styrkan!

Nyförvärv: Frida Gran och Johanna Olsson, Grundsunds IF; Sandra Appelgren och Viktoria Hummerhielm, IBK Elfhög

---

IFK Kumla IBK

Managern Mikael Tivemark om…

… förväntningarna: Ledarstaben tillsammans med spelarna har arbetat fram årets resultatmålsättning och vi är överens om att vi ska vara topp-3 i serien. Vi ser fram emot att få möta en del nya lag som vi inte tidigare har mött, detta tack vare Svenska innebandyförbundets kreativa serieindelning.
… profilen: En spelare som vi tycker är värd att hålla ett extra öga på är Anette Lundin som är nyförvärv från förra årets finallag IBF Falun. Vi tror att hon kommer att tillföra truppen erfarenhet, spetsegenskaper i powerplay samt ett driv med sin personlighet.

Nyförvärv: Andrea Schmutz, mv, Burgdorf Wizzards, NLA; Jessica Storm, b, Endre; Anette Lundin, b, IBF Falun; Malin Persson, f, Regazzi Verbano; Josefin Nilsson, f, Hovsta IF

---

Köpings IBF

Tränaren Kjellis Köld om…

… förväntningarna: Vi kom fyra som nya förra året, vill/ska förbättra detta i år. 
… profilen: Finns flera men om vi måste nämna en så blir det Linn Ekermalm. Hon har en otrolig klubb teknik och ett dragskott som hon sätter från alla möjliga positioner, kommer i år att kunna gå för fullt nu när hon fixat sitt knä.

Nyförvärv: Emma Larsson, b, Kungsörs IBK

---

Marstrands IBK

Sportchefen Martin Gustafsson om…

… förväntningarna: Skall bli otroligt roligt att åter få spela i division ett efter några års frånvaro. Att man även får en helt nybyggd arena lagom till seriestart gör att fokusen på innebandyn kommer att höjas avsevärt i Kungälvs kommun. Två nya tränare som spelat i herrlaget har tagit över damlaget, det kommer bli otroligt roligt att följa deras entusiasm och nyformning av laget.Vi skall försöka etablera oss som nykomlingar i division ett, med ett självklart mål att hänga kvar. Marstrand skall försöka spela ett ”tight” försvarsspel med snabba spelvändningar. Sedan är det viktigt att snabbt under matcherna kunna byta ”gameplan” och spelsystem för att få ut maximalt under 60 minuter. Det är alltid skönt att vara lite av en ”underdog” och bara fokusera på en match i taget, slippa ha den pressen att vara favorittippad i serien.
… profilen: Marstrands IBK bygger på ”laget före jaget” men skall man lyfta fram någon så är det #3 Annelie Westlund som gjorde en otroligt bra debutsäsong i Marstrands IBK under förra året. Säsongen innan var hon knäskadad då hon spelade division tre med Öckerö. Förra säsongen producerade Annelie över 40 poäng i division två och kommer vara en viktig kugge i det offensiva spelet.

Nyförvärv: Mattias Karlsson, tränare; Robert Karlsson, tränare; Anna Hammar, Stenungsund 89:ers; Linn Asker, Stenungsund 89:ers; Josefine Trädgårdh, Stenungsund 89:ers; Caroline Bäckman, Ale IBF; Lena Lönnroth, Ale IBF; Nina Eknander, IBF Backadalen; Sanna Kaastinen, Fd. 0302 Innebandy

---

Nykvarns IF

Tränaren Lars Dahlström om…

… förväntningarna: NIF spelar för allra första gången i division ett. Det finns en långsiktig strategi/målsättning i föreningen och en förhoppning att vi ska etablera oss i division ett. Vårt mål i år är att hänga kvar. Vi är naturligtvis oerhört inspirerade och kommer väl förberedda. Ungdomsverksamheten inom NIF är strålande och återväxten är fantastisk så om några år…
… profilen: Johanna Ottosson, ny från Norska elitserien där hon spelat under nio säsonger med bland annat fyra NM-guld (senast förra säsongen). Hon tillför mycket i spelet med sin energiska spelstil och målfarlighet men är även mycket viktig vid sidan om banan, som pådrivare och "mamma".

Nyförvärv: Johanna Ottosson, Tunet (Norge); Therese Heed, Södertälje Rockets; Sofia Müller, Södertälje Rockets

---

Pixbo Wallenstam IBF

Sportsligt ansvarige Kristina Landgren Carestam om…

… förväntningarna: Att få möta tuffare motstånd än förra året då vi trampade igenom division två med vårat damjuniorlag. Att våra unga spelare får utvecklas genom tuffare matcher och träningar.
… profilen: Alicia Fylke, snabb teknisk målgörare som kom med U19 förra året.

Nyförvärv: Nästan hela laget är nytt eftersom vi plockat upp vårat damjuniorlag. Två spelare har kommit från Älvstranden: Frida Landén, b, samt Jessica Allansson, f.

---

Skattkärrs IK

Sportansvarige Jan-Eric Träff om…

… förväntningarna: då vi har haft stor omsättning i truppen är målet först och främst att komma bland dom 7 som följer med i den nya serieomläggningen
… profilen: Vår lagkapten som genom åren alltid bidragit till lagets framgångar. Hon har en hög lägsta nivå och visar laget genom att alltid leverera.

Nyförvärv: Felicia Lind, Grums; Sofie Lindell, Sjöstad,; Emma Lövgren, Karlstad; Amanda Persson och Mikaela Målström, Munkfors; Ann-Sofie Falk, Karlstad; Annie Persson och Elin Sjögren, NB 87; Laine Andersson, NB87; Elin Dahlsman, Munkfors

---

Surte IS IBK

Lagledaren Peter Sandblom om...

... förväntningarna: Ta tillvara på säsongen och ha roligt tillsammans. Vi har haft en stor omsättning på spelare i truppen, med flera etablerade som lämnat. Årets upplaga bygger betydligt mer på kollektivet än tidigare och vi har en god harmoni i trupen och tror på det vi gör. Vi kommer utvecklas mycket under säsongen och målsättningen är att komma bland de 7 främsta.
... profilen: Finska U19-landslagspelaren Jenni Tikkanen kommer självklart få stort utrymme under den kommande säsongen. En annan sevärd spelare är också Malin Pettersson, som har förmågan at bjuda på det lilla extra.

Nyförvärv: Maria Lundblad, Örnskoldsvik IB; Rebecca Leidstedt, FBC Lerum; Clara Von Brömssen, IBK Göteborg; Sofie Lindberg, Guldhedens IK; Maria Bardun, Guldhedens IK; My Hjelm, Ale IBF; Cecilia Isberg, Ale IBF; Karin Westerlind, Ale IBF; Josefin Fransson, Ale IBF

---

Örebro SK IBK

Tränaren Peter Bjuhr om…

… förväntningarna: Att som nykomling klara oss kvar i division ett.
… profilen: Johanna Skogh, målvak,t som gick framåt mycket  förra säsongen. Reserv till senaste U19-lägret.

Nyförvärv: Sofia Atterfors, IFK Kumla; Alexandra Bjuhr, IFK Kumla; Kristin Gustavsson, IFK Kumla; Viktoria Godlund, IFK Kumla; Fanny Schulstad, IFK Kumla; Lottie Hedenborg, IFK Kumla; Linn Eriksson, Per-Ols; Azra Zilkic, Ljungby IBK; Lina Oskarsson, Hovsta IF; Sara Johansson, Hovsta IF; Anna Berg UHC Thun

---

Fotnot: Föreningarna är kontaktade via mail.

I fokus: Johanna Ottosson, Nykvarn
Nedräkning inför innebandysäsongen


Författare: Jonas Gustavsson