2009-09-04 09:00

Förbundskoll: Dam Div 1 Östra

Vi laddar upp inför säsongen med att kolla upp läget i förbundsserierna. Nästa serie i damernas division ett att avverkas är den östra serien.

 

Uppladdning inför innebandysäsongen:

 

Serie: Damer Division Ett Östra

 

Föreningarna reflekterar över den kommande säsongen:

---

Hagunda IF

Har ej svarat.

---

Hammarby IF IBF

Tränaren Josef Alkelöw om…

… förväntningarna: Vi tar en match i taget. Sedan så är målet med säsongen att stabilisera Bajen och inte vara ett jojo lag i tabellen.
… profilen: Riktigt svårt då vi är ett kollektiv men jag tror att man skall hålla koll på Frida Sundh. En avig spelare som kan göra saker som man inte räknar med. Tror att hon i år kommer att visa alla vad hon verkligen kan och få sitt genombrått inom dam innebandyn. Sedan så får vi inte glömma Sofia Aadli som kommit tillbaks efter sin tid på RIG. En spelare med enormt hög lägsta nivå som är lika bra oavsett vart på plan hon spelar.

Nyförvärv: Sofia Aadl, RIG; Pernilla Welander, Vendelsö IK; Emelie Hallman, Vendelsö IK; Caroline Ericson, Vendelsö IK; Camilla Koinberg, Sköndals IK; Erika Sjöberg, Skattkärrs IK; Sara Berglind, Varla IBK; Carolina Malmstedt, Vendelsö IK; Yasmin al-Jeddahwi, Råsunda IS; Emma Lindström, Fränsta IBK; Sofia Nilsson, Surte IS IBK, Sven Engzell, tränare, Balrog B/S IK; Chris Souther, tränare dam/damjuniorer, Högdalens AIS

---

Hässelby SK IBK

Tränaren Torbjörn Aanerud om…

… förväntningarna: Som nykomlingar är alltid svårt att förutse placering, men vi hoppas och tror på ett nytt division ett-kontrakt.
… profilen: Vi har ett jämt lag, Liza Bäckström är en bra back med ett lugn på plan som är unikt. Elisabeth Qvarfort en rutinerad och smart spelare. Samt en nykomling som har spelat innebandy i tre år, hon kan bli riktigt bra och heter Pernilla Valbo.
 
Nyförvärv: Vi har fem nykomlingar, Therese Leijon, Falun ungdom; Pernilla Vallbo, Ekerö; Frida Forsberg, Hammarby; Rebecka Granstad, Valhall; Mikaela Strömberg; AIK

---

IBF Borlänge

Tränaren Patric Wengelin om...

… förväntningarna: Plats sju eller bättre.
… profilen: Vi har aldrig framhållit en enskild spelare, vi tror på laget.

Nyförvärv: Wictoria Johansson, Malmö Mv; Ida Öhman, Sundsvall; Patricia Hillrings, Rättvik; Anna Lindbom, Rättvik; Rebecka Lindberg, Kais Mora Mv; Sussie Larsson, Sandåkerns Sk; Lovisa Hult, egen produkt; Hanna Mattsson, egen produkt.

---

Råsunda IS

Har ej svarat.

---

Rönnby IBK Ungdom

Tränaren Peter Stillman om…

… förväntningarna: Det är nytt kontrakt som gäller för oss. Eftersom vi satsar på både bredd och elit så hoppas vi också att några av våra bättre spelare ska ha lättare att sedan ta steget upp till Elitlaget genom att få bra matchning i division ett.
… profilen: Emma Granlund, en ung center (född 1992) som vi tränare tror mycket på framöver. Får hon bara vara sjukdoms- och skadefri så att hon kan träna kontinuerligt under säsongen så kommer hon utvecklas enormt mycket tror vi. Hon har kapacitet och talang för att bli hur bra som helst. Känns som att det är hon själv som sätter gränserna för hur bra hon ska bli!

Nyförvärv: Isabella Halling, Västerås IBF (spelade i laget redan i slutet av förra säsongen); Mathilda By, Rönnby IBK

---

Sala Silverstaden IBK

Har ej svarat.

---

Telge SIBK

Tränaren Peter Nilsson om…

… förväntningarna: Etablering på den övre halvan av tabellen.
… profilen: Målvakterna plus anfallsspelet.

Nyförvärv: Nadja Nielikäinen, Isabell Anderson och Helena Bergnest, Huddinge IK; Malin Hellsén och Jessika Hellsén, Vendelsö IK

---

Vendelsö IK

Tränaren Anders Hastig om…

… förväntningarna: Redan förra året så tillhörde Vendelsö de lag i serien som hade den lägsta medelåldern och detta år är vi ett ännu yngre lag då större delen av truppen är helt ny. Samtidigt som det är en rejäl utmaning med i princip ett helt nytt lag där många inte varit i närheten av spel på denna nivå, så känns det mycket inspirerande och roligt att ta sig an detta. Tjejerna är lyhörda, ambitiösa och villiga att lära, men visst har vi ett mycket hårt arbete framför oss. Jag skall villigt erkänna att jag inte har speciellt mycket koll på övriga lag men det viktiga nu är att fokusera på vårt eget spel och att vi får allra bästa utveckling under denna säsong. Målet är att ha minst lika bra placering som förra året då vi i vår summerar säsongen.
… profilen: Det viktiga för oss är att inte fokusera på enskilda spelare, utan laget är det viktigaste. Men visst är det så att vi naturligtvis hoppas och tror att många kommer att ta ett rejält steg framåt både individuellt så som lagspelare. Det finns en hel del nya som säkerligen kommer att låta höra av sig och med en annan inriktning på träningen än förut, så kommer de nya och befintliga spelarna att ta ett rejält skutt framåt.

Nyförvärv: Jennifer Öhlin, mv, Järfälla IBK; Josefin Melander, b, Järfälla IBK; Melinda Nordvall, b, IBK Handen; Angelica Frånlund, b, IBK Handen; Caroline Moberg, f, Älvsjö AIK; Josephine Hastig, c, KAIS Mora IF; Madeleine Marcusson, b, Vendelsö IK-DJ; Michelle Thieme, f, Vendelsö IK-DJ; Mia Norman, b, Vendelsö IK-DJ

---

Västerås IBF

Assisterande tränaren Jimmy Nore om...

... förväntningarna: Vi förväntar oss att tillhöra toppen i serien, sen får vi se hur långt det bär.
... profilen: Michelle Linhart, ny lagkapten för säsongen och nyligen uttagen i USA:s Damlandslag till VM. Michelle är en spelare som alltid ger det där lilla extra, bländande teknik blandat med god speluppfattning och bra skott gör att hon kommer att bli ett stort ororsmoment för alla våra motståndare i vinter.´

Nyförvärv: Line Nygård, Sveiva; Ronja Pettersson, Kungsör; Linnea Ekstrand, Surahammar; Josefine Tammert, Örebro; Lina Wetterfall, Västerås Innebandy U

---

Fotnot: Föreningarna är kontaktade via mail.

I fokus: Malin och Jessika Hellsén, Telge
Nedräkning inför innebandysäsongen


Författare: Jonas Gustavsson