2009-09-03 07:50

Förbundskoll: Dam Div 1 Norra

Vi laddar upp inför säsongen med att kolla upp läget i förbundsserierna. Nu går vi över till damsidan och division ett norra.

 

Uppladdning inför innebandysäsongen:

 

Serie: Damer Division Ett Norra

 

Föreningarna reflekterar över den kommande säsongen:

---

Ersboda SK

Tränaren Robert Nordlund om…
 
… förväntningarna: Jag tror serien kommer bli riktigt intressant, det känns som att den kommer bli tuffare i år. Tre nya lag där Uppsalalagen verkar satsa rätt hårt, sedan är man tämligen bortskämd med alla derbyn som Umeålag. Om det är till vår fördel eller ej återstår att se.
… profilen: Nina Helas. En fartfylld spelare med bra skott som är född och uppvuxen på Ersboda och således har ett stort hjärta för föreningen. De två senaste säsongerna har hon spelat i Elitserien med IBK Dalen men väljer nu att vända hemåt vilket vi naturligtvis är väldigt glada för. Hon kommer att tillföra laget oerhört mycket både på och utanför planen.
 
Nyförvärv: Nina Helas, IBK Dalen; Johanna Dalberg, IBK Dalen; Ida-Karin Berglund, IBK Dalen; Sara Svensson, Sandåkerns SK; Emelie Eriksson, Vännäs AIK; Erika Jakobsson, Vännäs AIK; Emma Hellberg; Rig Umeå IBF, Forsby FF; Amanda Lundmark, IKSU

---
 
FBC Uppsala

Tränaren Noél Alm Johansson om…
 
… förväntningarna: Säsongens målsättning är att etablera oss som ett division 1 lag. Vi var nykomligar förra året och vi vill fortsätta att utvecklas för att kunna utmana om seriesegern i framtiden. Ambitionen och kunnandet finns. Om alla bitar faller på plats finns möjligheten att utmana Sten Sture och Ersboda redan i år.
… profilen: Anna Torstensson är lagets stora stjärna. Hon har från många håll hyllats som en av landets största talanger och jag kan bara hålla med. Hon har ett fantastiskt driv i steget och en bländande teknik. Allt hon gör känns bara så himla naturligt och det är en otroligt ödmjuk tjej som allra helst vill vara en i mängden.
 
Nyförvärv: Frida Nordholm, mv, Färjestadens IBK; Magdalena Sjelin, b, Karlstad IBF; Louise Eriksson, b, Leksands IF (Ishockey); Matilda Orebrand, f, Rig Umeå; Lina Brynö, b, juniorlaget; Linda Andersson, c, juniorlaget; Maja Andersson, f, juniorlaget

---

Holmsund City IBC

Tränaren Björn Norman om…
 
… förväntningar: Det kommer att bli en mycket tuff serie i år med många, som det ser ut, starka nykomlingar. Vår förväntning i fjol, då som nykomlingar, var att hålla oss kvar och det lyckades ju.
I år så har vi naturligtvis målet att hålla oss kvar men vi vill spänna bågen lite till och ha åtminstone ha ett eller två lag mellan oss och nedflyttningsstrecket.
… profilen: Vill inte lyfta fram någon speciell individ. Vi är ett lag och det är laget som tillsammans ska producera resultatet. Alla är lika viktiga även den som för tillfället får sitta på bänk och alltid ska vara beredd att hoppa in och producera.
 
Nyförvärv: Sofia Sandström Täfteå IK

---

IBC Östersund

Har ej svarat.

---

IBK Boden

Sportchefen Dan Nyström om…
 
… förväntningar: Vi bygger ett lag med de bästa spelarna i närområdet och vårt mål är att på sikt ta oss tillbaka till elitserien. Säsongens mål är ett bli minst topp-3.
… profiler: I vår satsning på ungt och hemvävt är jag övertygad om att vi kommer att visa upp många nya positiva ansikten. Dock bör väl Moa Niemi, 21 år, hård, oöm, spelintelligent back nämnas. Moa var för ett antal år sedan landslagsaktuell har nu bestämt sig för en ny satsning.
 
Nyförvärv: Moa Niemi, b, och Hanna Niemi, f, Öjebyn; Lina Bylund, mv, Caroline Fant, f, och Linda Ekman, f, IBK Luleå; Cecilia Larsson, Sangis AIF, samt 14 spelare från Sävast IBK

---

Iksu Ungdom

Har ej svarat.

---

RIG Umeå IBF

Tränaren Torbjörn Sjögren om…
 
… förväntningar: Serien ser ut att bli tuff i år med många bra lag. Det ser vi som mycket positivt då det ger goda möjligheter för våra spelare att utvecklas.
… profilen: Vi har denna säsong ett ungt och orutinerat lag. Därför kommer vår lagkapten Erika Rosenqvist vara mycket viktigt med sin rutin. Hon kommer att få visa vägen på innebandyplanen med sitt engagemang och sin vinnarinstinkt. Även utanför banan kommer hon att ha en viktig uppgift i att vara en förebild för de nya spelarna.
 
Nyförvärv: Cornelia Fjellstedt, IBK Alba; Jennifer Cliffoord, do; Emelie Edström, do; Karin Nygren, do; Elin Hilli, Umeå City; Amanda Öberg, do; Sandra Hjortborg, Thorengruppen; Caroline Deutgen, Bele/Barkaby IF; Anna Selander, IBF Örnsköldsvik; Evelina Wahlström, FBC Engelholm

---

Sten Sture BK

Tränaren Dahn Norberg om…

… förväntningarna: Främst att laget och varje spelare fortsätter att utvecklas.
… profilen: Vi har många skickliga spelare, men jag säger Elin Rhöös med SM-guld och landskamper på meritlistan.

Nyförvärv: Jennifer Elfstrand, Hammarby; Sara Attermo, Hammarby; Elin Rhöös, IKSU; Claudia Meier, Bern Capitals; Sara Ginstrup, klubblös

---

Sävar IBF

Tränaren Olle Eliasson om…

… förväntningarna: Som nykomlingar känns det bara inspirerande att få komma upp till förbundsserierna. Det kommer naturligtvis att bli betydligt tuffare matcher, men det känns som att vi är bra förberedda på ettan. Vi har fått behålla stommen från förra säsongen och kunnat krydda den lite. Vi ska förhoppningsvis kunna sätta en och annan käpp i hjulet hos de flesta lag i serien.
… profilen: Maria Kemi, är nog alltid minst på plan men lär höras mest. Med elitrutin så tillför hon laget massor, både på och utanför planen.

Nyförvärv: Maria Berhe, Umeå City IBF; Malin Pettersson, GUIF; Emma Ragnarsson, IKSU Ungdom; Maria Kemi, comeback; Emma Johansson, K4 IF; Susanne Persson Hörnefors IF

---

Umeå City IBK

Sportchefen Leif Nordin om…

… förväntningarna: Att vi blir bland de fem bästa.
… profilen: Angelia Westergård, en elitseriespelare av rang. Bra spelsinne och teknik.
En ledare på plan och utanför.

Nyförvärv: Lisa Karlsson, IBK Boden; Felicia Tjäderborn, IKSU Ungdom; Emilia Nordlund, Rig Umeå IBF; Amanda Nordin, Örnsköldsvik IB; Malin Lindqvist, Umeå City IBF; Sandra Eriksson, Umeå City IBF; Matilda Lundgren, comback efter skada; Gabriella Sjöstedt, tillbaka efter mammaledighet

---

Fotnot: Föreningarna är kontaktade via mail.

I fokus: Elin Rhöös, Sten Sture
Nedräkning inför innebandysäsongen


Författare: Jonas Gustavsson