2009-09-22 14:45

En SM-final under utveckling

På fredagen släpps biljetterna till SM-finalen 2010 och arrangemanget kring finalerna är under ständig utveckling. Det är nödvändigt för att ligga i framkant.


3 DAGAR
TILL
BILJETTSLÄPP
SM-FINAL 2010

– Vi måste utvecklas, bland annat med fler och nya aktiviteter, för att bibehålla intresset, säger Erik Nilsson på SEI.

– Varje steg när det gäller SM-finalen har handlat om att komma med nya idéer. Det var på Hovet först, och nu har det hamnat i Globen, och när man har kört ett tag så måste det finnas utrymme att se över och utvärdera, säger Svenska Innebandyförbundets ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist.

För att utveckla arrangemanget kring SM-finalerna diskuterar man bland annat att utöka eventet med fler dagar.

– Men det är diskussioner som precis har påbörjats. Det vi vet är att vi har byggt ut lördagen publikmässigt och att vi inte kan ta in mer folk, säger Erik Nilsson.

Lars-Gunnar Tjärnquist är inne på samma linje.

– Man kan inte fylla Globen mer än en gång och då måste man tänka på vad man kan göra istället, och då handlar det bland annat om arrangemang och aktiviteter kring själva SM-finalerna. Då kan det bli andra dagar, till exempel, menar Tjärnquist och fortsätter:

– Det går att göra nya saker inom arrangemanget, det är en sak, men att också att titta och hitta andra aktiviteter, andra inslag som gör innebandyns stora dag, att man gör kringarrangemang på olika sätt. Jag tycker att det är ett friskhetstecken att man tittar på nya möjligheter och det behöver man göra.

En sak är i alla fall säker: SM-finalerna och arrangemanget i Globen är under ständig utveckling.

– När man är på topp så måste man fortsätta bygga vidare och utveckla för att också vara på topp i framtiden, säger Erik Nilsson.


Författare: Jonas Gustavsson