Det finns potential i Täby - Innebandy.se
2009-09-14 15:45

Det finns potential i Täby

Det blev en snabb sorti för Täby slutspelet i våras, i år hoppas man på mer. "Vi ska vinna varje match och den exakta målsättningen sätter vi när vi har spelat några matcher och vet var vi står", säger Roger Östegren.

Uppladdning inför innebandysäsongen:

Lag: Täby
Serie: ElitserienSandra Mattsson och hennes Täby levererade i paritet med förväntningarna ifjol. Foto: Kenneth Strignérus.


6:a i Elitserien, SM-kvartsfinal

- Med tanke på den stora truppen är det starkt att gå till slutspel och resultatet är väl ungefär vad som förväntades, tycker Täbys nya huvudansvarige Roger Östergren.

 
Roger Östergren är en välkänd profil i innebandyvärlden, han har spelat i flera elitklubbar så som Fornudden och Balrog. Som tränare har Roger huserat i Tyresö/Trollbäckens herrlag och Hammarbys damer.

- Det ska bli riktigt roligt att agera tränare i en klubb som Täby! De är proffsiga, det finns stor potential bland spelarna och jag tycker det är den intressantaste elitserieklubben i Stockholm, anser Roger Östergren.

Jonas Robertsson fortsätter som assisterande tränare och gör sin andra säsong i Täby.

- Vi kör 2-1-2 som grund, men eftersom jag har varit i Tyresö/Trollbäcken och spelat ett utpräglat 2-2-1, är jag inte främmande för det spelsystemet heller. Vi ska spela ett fröjdigt anfallsspel och ha roligt på planen, säger Östergren.

 
Roger Östergren kommenterar nyförvärven:

Sara Hjorting (Karlstad): ”Bestämd, svår att göra mål på, har imponerat stort”.

Sandra Håkansson (Karlstad): ”Landslagsmeriterad spelare som har en fantastisk speluppfattning”.

Tess Ordell (Huddinge): ”Omskolad till back och vi ska nyttja hennes skott från backposition, grym att ha i ett lag”.

Laura Karjola (PSS, Finland): ”Udda spelstil, stor och stark”.

- Vår trupp blir 20 spelare totalt och det är vi nöjda med. Dock tackar vi aldrig nej till en bra spelare, säger Östergren.

 

Sandra Håkansson ansluter från Karlstad. Foto: Kenneth Strignérus.
  
 
Matilda Rotevall (lån NST, Finl), Sofie Andersson (resa, tillbaka januari), Sanna Rådström (slutar), Moa Hedlund (Täby FC), Mikaela Hedlund (Täby FC), Fia Ununger (Täby FC)

- Jag skulle gärna velat ha kvar Matilda och Sanna samt att jag hoppas att Sofie spelar med oss när hon väl är tillbaka, säger Östergren.


- Vi ska spela några träningsmatcher och se vem som är mest lämpad som lagkapten. Ledningen runt laget ska också få säga sitt, menar Östergren.

 
- Täby har inte haft en målvakt som Sara Hjorting tidigare, hon är en vinnartyp och även Sara Bergström har sett enormt bra ut hittills, tycker Östergren.
 

Landslagsforwarden och poängmaskinen Sara Bergström är en nyckelspelare i Täby. Foto: Kenneth Strignérus.

 

- Natalie Hansson har alla verktyg som en bra spelare bör ha, hon är liten men tuff och med lite mer självförtroende tror jag att hon blommar ut ordentligt. Kajsa Åkerman är stor, stark och har bra fart i allt hon gör, så henne tror jag också mycket på, säger Östergren.

 
- Denna säsong är vi bara 20 tjejer i truppen och därför tror jag att alla höjer sig när alla är närmare en plats. Kvalitén höjs på träningarna när alla verkligen är där för att kriga och inte är för långt en plats i startfemmorna. Vi ska vinna varje match och den exakta målsättningen sätter vi när vi har spelat några matcher och vet var vi står, menar Roger Östergren.

Målvakter: Sara Hjorting, Sarah Hansén

Backar: Laura Mertisalmi, Sofie Andersson, Sandra Svegeboe, Sandra Linder, Emma Rothoff

Forwards: Natalie Hansson, Lisa Nerell, Theresé Ordell, Sandra Mattsson, Sandra Håkansson, Klara Johansson, Laura Karjula, Kajsa Åkerman, Monika Lindqvist, Erika Palmeby, Therése Näsström, Amanda Dahlin, Sara Karlsson, Sara Bergström, Joanna Korsbäck

Nedräkning inför säsongen

Författare: Gittan Gunnarzon Ahonen