Bara serieseger räknas för Hammarby - Innebandy.se
2009-09-02 09:05

Bara serieseger räknas för Hammarby

Ett av lagen som siktar mot serieseger i division två är Hammarby. Faktum är att allt annat än serieseger ses som ett stort fiasko, i alla fall om man får tro stjärnvärvningen Daniel Schmidt.


Daniel Schmidt i AIK-dressen.
Foto: Bildbyrån.

– Allt annat än en serievinst är ett totalfiasko tycker jag. Så bra ska vi vara, det vågar jag säga. Men hur långt det sedan kan räcka i ett kval uppåt, det vet jag inte, menar Schmidt som närmast kommer från SM-mästarna AIK.

– Att jag går till Hammarby beror väl först och främst på resorna, det känns perfekt att spela i en division två-serie där den längsta bortaresan är till Uppsala. Att kombinera resandet i SSL med jobbet har varit svårare för varje år som gått, så efter att mitt kontrakt med AIK gick ut i våras, plus att jag fick vinna SM-guld, gjorde att detta kändes ganska naturligt att ta det här steget.

Stabile backen Daniel Schmidt är tänkt som en av nyckelspelarna i Hammarbys satsning uppåt, och det han framförallt ska bidra med är rutin och inställning.

– Jag är inte spelartypen som levererar massa poäng, utan det handlar mer om att bidra med inställning och se till att vi kommer förberedda till varje match. Om vi ska gå in med målet att vinna serien så har vi inte utrymme för en enda plattmatch. Vi måste vara optimalt förberedda inför varje drabbning, menar Schmidt.

Hur blir det ändå att kliva ner i division två för din del?
– Det skiljer jättemycket spelmässigt, det är inget att snacka om. Men samtidigt gör Hammarby en intressant satsning, plus att jag får spela med min bror, vilket vi talat om att göra under en längre tid.

Du går från en strikt taktisk serie till en serie med mer flängande innebandy, hur passar det dig?
– Jag har faktiskt inte så mycket att jämföra med, så det är svårt att svara på.

Daniel Schmidt talar om den viktiga inställningen och att laget inte kommer att ha råd att förlora speciellt många matcher om man ska vinna serien. Tre eller fyra förluster i inledningen på säsongen skulle vara förödande.

– Det får inte hända, så enkelt är det. Det finns inte ens med i beräkningarna att det ska kunna gå så, säger Schmidt.

Hammarby siktar mot SSL, men det vimlar redan av Stockholmslag där. Hur många Stockholmslag finns det plats för egentligen?
– Inte så många som det är idag, absolut inte. På sikt kanske det finns plats för tre eller fyra lag. Men det krävs att lagen utanför Stockholm utmanar på ett bättre sätt också. Det är egentligen dåligt att en region som Småland inte har något lag i högsta serien.

Förbundskoll: Herr Div 2 ÖS
Nedräkning inför säsongen


Författare: Jonas Gustavsson