2009-09-10 12:40

Anna fick stipendium igen

För andra året i rad har landslagsbacken Anna Renström fått RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium. ”Oväntat men jätteskoj”, säger Anna om det.

Anna Renström fick alltså stipendiet även ifjol, och berättar att det var ett stöd som underlättade elitsatsningen inom innebandyn. 40 000 kronor skapar ett ekonomiskt andningsutrymme i en annars tuff ekonomisk miljö för studenter.

– Det betydde att jag inte behövde oroa mig för att behöva jobba för att klara studierna, och det betydde också att jag kunde flytta och köpa lite möbler. Det underlättade väldigt mycket, berättar Anna som givetvis är glad över att ha fått stipendiet även i år.

– Det är oväntat men jätteskoj.

Men stipendiet består inte bara av pengar.

– Man får också åka till Bosön för att få träningsmöjligheter. Man får hjälp med det man vill ha helt enkelt. Man får också vara med på Idrottsgalan där priset delas ut officiellt, berättar Anna som ifjol inte hade möjlighet att varken vara med på Bosön eller på Idrottsgalan.

– Jag har inte kollat när det är på Bosön men om jag kan så ska jag absolut vara med där. Idrottsgalan ska jag också försöka vara med på, det vore mäktigt, jag får åka dit och representera innebandyn. 

 

Anna Renström, här i Dalens dress, har fått stipendum för andra året i rad. Foto: Kenneth Strignérus.


Stipendiet, som delas ut av RF och Svenska Spel, delas ut till studerande idrottare på hög nivå för att de ska kunna satsa mer på sin idrott.

– Svenska Innebandyförbundet brukar uppmana oss som studerar att söka detta, och man skickar bara in vad man läser för något.

Till kommande säsong har Anna Renström valt att byta spel i Dalen mot spel i Örnsköldsvik, men det betyder inte att hon flyttar.

– Jag bor kvar i Umeå och fortsätter att läsa där, berättar Anna som inte haft några problem med pendlandet ännu.

– Det har gått bra hittills och jag tror att det blir bra under säsongen också. Jag har pendlat till varje träning än så länge för att lära känna laget och för att vi ska kunna spela ihop våra femmor och sådant. Sedan får vi se hur mycket det blir under säsongen, det beror på lite och är inget som är bestämt ännu.

Varför lämnar du Dalen då?
– Jag visste att det skulle vara många som skulle lämna min klubb och då kände jag att jag också ville ha nya utmaningar.

Vad har du fått för uppfattning om laget Örnsköldsvik?
– Jag har bara fått positiva svar. Jag visste inte så mycket om spelarna i laget innan, men jag tycker att alla är jätteduktiga så det är en positiv erfarenhet så här långt. Jag tycker vi har ett bra spel.

Tror du att klubbytet påverkar din landslagsplats?
– Nej, det tror jag faktiskt inte. De ser nog mina insatser oavsett vilket lag jag spelar i.

Du var med på träningslägret på Gotland men fick sitta på läktaren under matchen mot Endre, vad var känslorna över det?
– Det är klart att man alltid vill spela men ibland får man sitta vid sidan och då får man ta det.

Och målet är VM?
– Självklart är det så. Har man varit med i landslaget ett tag så är det klart att man vill vara när de stora turneringarna spelas.

Stipendium till landslagsspelare
Besök VM-guiden på innebandy.se


Författare: Jonas Gustavsson